avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisare intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisare intretinere


Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:51, 21 Septembrie 2013
Art. 49 din Legea 230/2007 :
"(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice."

Activitatea asociatiei de proprietari. este reglementata in principal de L 230/2007 si HG 1588/2007, astfel incat termenul de plata este folosit ca si o data de referinta de la care se stabileste data scadenta pentru efectuarea unei obligatii de plata catre as. prop.
Termenul de plata este un interval de zile cuprins intre 1 - 20 zile.,perioada fiind stabilita prin satut sau decizie a comitetului executiv si adusa la cunostiinta proprietarilor











Daca in luna ianuarie data scadenta a fost pe 30 ianuarie 2013, iar acum a fost pe 15 septembie este corect? Practic a scazut cu 15 zile.
Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier?


Listele de intretinere se afiseaza dupa ce a fost primita ultima factura a lunii, iar aceasta ramane in avizier pana la afisarea urmatoarei luni.
La noi se afiseaza pentru luna trecuta intre 14 si 18 ale lunii urmatoare (pentru luna ianuarie intre 14-18 februarie).
Inteleg ca perioada de afisare trebuie sa ramana aceeasi. Cum este la dumneavoastra intre 14-18. Nu sa se decaleze ca la noi de la sfarsitul lunii respectiv 30, spre mijlocul lunii adica data de 15. Este corecta aceasta schimbare?

Va multumesc!
Oricand se poate schimba data afisarii listei de plata in functie de data aparitiei facturilor de la furnizori.
Conform legii asociatia este obligata sa afiseze listele de plata in termen de 5 zile de la primirea ultimei facturi de la furnizor.
Nu exista obligatia ca luna de luna sa se afeseze listele la aceeasi data.
Iar lista afisata ramane acolo pana la inlocuirea ei cu urmatoarea lista indiferent de data afisarii primei liste sau a celei de a doua...
Asa ca poate fi afisata o list pe 28 martie iar urmatoarea pe 15 aprilie...

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)
Penalizare la penalizare este legală?! Alex_51 Alex_51 Penalizare la penalizare nu este legală, nu? Atunci ce înseamnă când un imberb de administrator se trezește să pună de plată niște penalizări deși ... (vezi toată discuția)