avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima alocatie

as vrea sa stiu care este cuantumul alocatiei in prima luna dupa ce a implinit 2 ani. nu se da tot 200 de lei avand in vedere ca alocatia se da cu o luna in urma?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 10 Octombrie 2013
1. Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care se naste copilul si inceteaza cu luna urmatoare aceleia in care copilul implineste 18 ani.

2. - Prin analogie alocatia de stat pentru copii de 42 lei se acorda incepand cu la urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani (pana la varsta de 2 ani alocatia de stat pentru copii este de 200 lei lunar).
- In luna in care copilul implineste 2 ani va primi tot 200 lei alocatie de stat pentru copii.
- Alocatia de stat pentru copii se acorda in fiecare luna pentru luna in curs (nu pentru luna precedenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil d_andreeea2002 d_andreeea2002 Doresc sa stiu cum se face plata alocatiei pentru copil, si anume: se face pe luna in curs, sau pe luna anterioara, (la fel ca si salariul)? Iar a doua ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza si cum se plateste alocatia copilului in varsta de pana la 2 ani? ingeracul ingeracul eu am nascut pe 1 februarie iar dosarul pt alocatie l-am depus pe 13 februarie. pe 14 aprilie imi intresera in cont 240ron. cum se calculeaza alocatia? din ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil liveomars liveomars Buna ziua, Ma intereseza alocatia copilului va fi socotita din ziua nasterii copilului sau dupa scurgerea celor 42 de zile de concediu post natal? Multumesc! (vezi toată discuția)