avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Doresc sa stiu cum se face plata alocatiei pentru copil, si anume: se face pe luna in curs, sau pe luna anterioara, (la fel ca si salariul)?
Iar a doua nelamurire ar fi: alocatia se plateste lunar pana la plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, sau se suspenda pana la aprobarea acesteia, dupa care se vireaza impreuna?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 22 August 2014
1. Alocatia de stat pentru copii nu are legatura cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Alocatia de stat se plateste indiferent ca beneficiati sau nu de indemnizatia pentru CCC sau ca beneficiati sau nu de alte venituri.

3. Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul si se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.

4. Cat timp beneficiati de indemnizatie pentru CCC aceasta se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copiil.

5. Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)
Prima alocatie hotnog_ionut hotnog_ionut as vrea sa stiu care este cuantumul alocatiei in prima luna dupa ce a implinit 2 ani. nu se da tot 200 de lei avand in vedere ca alocatia se da cu o luna in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si alocatie copil ACManuela ACManuela Buna ziua, Copilul meu s-a nascut in data de 04 octombrie 2012. Eu mi-am reluat activitatea la locul de munca dupa 6 luni de stat acasa. Stimulentul de ... (vezi toată discuția)