avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebari taxa judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebari taxa judiciara

Buna ziua,
Am participat la un concurs de angajare organizat de o autoritate publica.
Din diferite motive am decis sa dau in judecata cerand:
- anularea actului administrativ privitor la concurs,
- sa se constate faptele de discriminare - in concordanta cu art 27 din OUG 137/2000;
- constatarea incalcarii egalitatii de sanse - art 16 din Constitutie etc.
Cererea a fost facuta în baza dispozițiilor Legii nr.554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările si completările ulterioare, a Legii 53/2003, a Ordonanței 137/2000, a Constituției României.
Am mentionat faptul ca organizatorii refuza sa elibereze documente/informatii importante cauzei.

Ca urmare a cererii am primit o adresa prin care mi se spunea sa fac unele completari - inclusiv taxa de timbru in valoare de 450 RON.

M-am conformat (cât am putut - oare pot sa depun documente daca paratul, institutie publica refuza sa le elibereze?) si am mentionat ca:

- Cererea de chemare în judecată vizează aspecte ce privesc dreptul muncii (inclusiv cererile privind anularea unor acte administrative), astfel conform art. 270, coroborat cu art. 266 din Codul Muncii (Legea 53/2003) cauzele deduse judecății sunt scutite de taxă de timbru;
- Cererea de chemară în judecată mai vizează și aspecte ce privesc discriminarea și egalitatea de șanse, iar conform art. 27 din OUG 137/2000 cererea este scutită de taxa judiciară de timbru și nu este condiționată de sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării;
- OUG 80/2013, prevede la art. 1, alin 3 și art. 29, litera l prevăd scutirea de taxă judiciară a cererii mele de chemare în judecată, datorită motivelor de mai sus.

Cu toate acestea mi-a fost anulata cererea pe motiv de taxa judiciara.

Este corecta aceasta decizie??
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:01, 3 Noiembrie 2013
Cererea fiind întemeiată pe prevederile L.nr.554-2004, urmează că ea nu este scutită de taxa de timbru. Nu are nicio legătură cu Codul muncii.

Trebuia să faceţi o cerere de reexaminare a taxei, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei (art.39(1) al OUG nr.80/2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in contencios administrativ cand nu ti se raspunde la o cerere Just-drept Just-drept Buna seara, Am depus o cerere la o institutie publica, iar eu nu am primit un raspuns. Stiu ca cf. art. 8 din OUG 27/2002, institutiile publice au ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru -litigiu de munca- cristina_mihaela cristina_mihaela La data de 13.04.2009 am inaintat la tribunalul dolj o cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului prin care am salicitat : anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)