avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu sau bun comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu sau bun comun?

Buna dimineata prieteni. Am nevoie de ajutorul vostru. Ma aflu intr-o executare silita si ma lovesc de urmatoarea situatie.

EL si EA (necasatoriti) construiesc o casa si anexe in 1995, pentru care incep sa plateasca impozit din 1997. La rol figureaza amandoi cu casa si anexe. In 1998 EL scoate autorizatie de constructie pe numele lui. In locul casei vechi este construita o noua casa cu suprafata tripla. Nu exista proces verbal de finalizare a constructiei si nici nu este inscrisa la rol. Practic, impozit se plateste in continuare pentru casa veche care nu mai exista.

EL si EA se casatoresc in 2000 (probabil casa era terminata pana la acest moment).

Intrebarea mea este si cea din titlu: noua casa este bun comun al sotilor sau bun propriu al LUI?

Va multumesc.
Chiar nici un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa veche cazuta alinasibogdan alinasibogdan Buna ziua.Am un teren cu o casa veche pe el, care este cazuta.as vrea sa stiu daca se poate face constatarea casei respective fara o autorizatie de demolare( ... (vezi toată discuția)
Imobil - bun propriu sau bun comun? corbu_ciprian corbu_ciprian Este vorba despre o casa construita de catre el si ea impreuna, insa cu doi ani inainte ca acestia sa se fi casatorit. Autorizatia de constructie este pe ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă foști soți Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a ... (vezi toată discuția)