avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare

Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 eur. Deci sunt impozitat la nivel de 36.000 minimul din grila. Avand in vedere acest aspect exista vreun pericol ca in viitor sa mi se desfiinteze/anuleze contractul de vanzare/cumparare de cineva pentru ca este la un pret mai mic decat in grila (eu am obtinut pretul asta in negocieri grele avand in vedere conditiile actuale)
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:03, 11 Octombrie 2013
Pretul este stabilit de parti, el trebuie sa fie sincer, real si serios. Nu aveti de ce va teme, faptul ca pretul este sub valoarea de grial cu 1000 de euro nu l face a fi neserios. Insa toate taxele se vor plati la valoarea din grila, impozit, onorariu si taxa Ancpi.
Ce inseamna din punct de vedere juridic "sincer, real si serios."
Stiti de ce intreb? Am batut palma palma pentru 35.000 (apartamentul este fara imbunatatiri, si trebuie renovat total). Pretul pe zona este mai mare cu aproximativ 5000-6000 eur (cu imbunatatiri cat de cat). De mentionat ca in grila notariala pretul pe zona respectiva este 36.000 eur. Poate fi atacat pe motiv ca nu este ""sincer, real si serios."? Astept raspunsul dumneavoastra cva sa stiu ce sa fac.

Cu stima
Nu. Pretul il stabilesc partile. El nu trebuie sa fie derizoriu, adica 1 leu sa zicem...exagerand putin. Insa texele se vor calcula la valoarea din grila de expertiza imobiliara pt grila notarilor, adica atat onorariul, raxa ANCPI cat si impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)
Chitanta si valoare minima vanzare apartament furgim furgim Daca vind un apartament si in contractul de la notar stipulez ca banii se vor plati in maxim 2 luni, in momentul in care primesc banii e suficienta o chitanta ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare Walter123 Walter123 Rog frumos, o vanzare-cumparare a unei jumatati de imobil si teren cu multe imbunatatiri la un pret de 20 sub pretul din contractul anterior de ... (vezi toată discuția)