avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Care este denumirea oficiala a persoanelor cu profesii ...
Discuție deschisă în Traduceri

Care este denumirea oficiala a persoanelor cu profesii liberale?

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie. Daca am o profesie liberala (sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei), ma numesc sau nu PFA? Banuiesc ca nu, pentru ca nu trebuie sa ma inscriu la ORC, deci nu primesc un certificat de PFA de la ei. Am doar certificat de inregistrare fiscala de la Finante, unde platesc impozit, CAS si CASS.

Daca nu sunt PFA si nu pot scrie PFA pe facturi (cum imi cer unele institutii), atunci ce sunt? Care e denumirea mea oficiala care se trece pe facturi si in contractele pe care le inchei?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Antuzag , utilizator 13:45, 11 Octombrie 2013
Ce titulatura aveti pe CUI-ul de la Administratia Financiara? Ar trebui sa aveti denumirea "Nume, initiala tatalui, prenume - Traducator", denumire care va fi mentionata si pe facturier si chitantier alaturi de nr. autorizatie, CUI, de sediu, cont bancar, nr telefon si eventual site sau adresa de e-mail.

Profesiile liberale sunt asimilate PFA-urilor doar din punct de vedere fiscal, in ceea ce priveste declararea si impozitarea veniturilor, plata contributiilor si intocmirea contabilitatii.

Suntem liberi profesionisti, ce va solicita anumite institutii este pe langa lege, anexati-le copia de pe CUI sa vada ca nu va puteti inventa PFA doar pentru a aparea in contractul dumnealor conform legii 44 care reglementeaza activitatea PFA inregistrate la Reg. Comertului.
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Va multumesc mult pentru raspuns.

Pe certificatul de la Finante sunt trecute numai numele si prenumele meu, activitatea de traducator/interpret, adresa, CNP-ul si un CIF, codul acela de inregistrare fiscala.

Problema este, de fapt, din vina mea, pentru ca m-am crezut PFA... (Sunt filolog si nefamiliarizata cu legile). Cand mi-am dat seama ca nu sunt PFA, am vrut sa aflu ce calitate am, de fapt, ce sa scriu pe facturi si in contracte.

Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina cif-ul pentru traducatori daianao daianao Buna ziua, Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat de mj lucylucy lucylucy Fiul meu a primit autorizatia de traducator si interpret de la MJ.Ca sa poata desfasura o activitate independenta in aceasta directie,care ar fi pasul ... (vezi toată discuția)