avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Noul cod al insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Noul cod al insolventei

Buna ziua,

Ce inseamna: ''Creditorii curenţi'' si ''creditori garantati'' ?
Multumesc!:sorry:
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 20:50, 11 Octombrie 2013
''Adică un creditor curent ar putea executa silit societatea debitoare cu prioritate absolută, chiar şi faţă de creditorii garantaţi, care nu ar putea interveni în procedura de executare silită.''???
Da, un creditor curent ar putea executa silit societatea debitoare, cu prioritate fata de unul garantat.
Norma are in vedere exclusiv executarea silita a unor creante nascute dupa data deschiderii procedurii si care nu sunt achitate in termen de 90 de zile de la scadenta. In perioada de 90 de zile de la scadenta, nu se poate pune problema unei executari silite.
Art. 75 alin.4 din OUG nr.91/2013 introduce o exceptie de la principiul efectului suspensiv al deschiderii procedurii (pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara ori urmarire silita individuala), exceptie care acum va permite executarea silita a creantelor nascute dupa data deschiderii procedurii insolventei si stabilite prin titluri executorii. (Cu conditia ca debitorul sa nu fi efectuat plata acestor creante in termen de 90 de zile de la scadenta).
:oops:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere insolventa misu76 misu76 buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)
Reinsertie debitoare otilia13 otilia13 Buna ziua, Un debitor a intrat in procedura de insolventa iar in urma reorganizarii judiciare acesta a fost repus in situatia anterioara, Societatea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)