avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in cont 4551
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in cont 4551

societate infiintata cu cateva luni in urma,fara activitate pana in prezent,incepe activitatea in luna octombrie. prezinta la contabilitate diferite chitante cu care a achitat taxe la reg.comertului,chitanta cu care a platit factura furnizor (stampila),etc.Avand in vedere ca sunt antedatate si nu exista reg.de casa,aceste cheltuieli care au fost facute de asociat la momentul respectiv pot fi inregistrate direct prin contul 4551, fara a trece prin reg.de casa? adica:
% = 4551
4011
635
pot folosi aceste conturi in corespondenta cu contul 4551?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:58, 11 Octombrie 2013
Registrul de casa incepeti sa-l completati cu ziua in care ati obtinut CUI. de la finante. Atunci, in acea zi, treceti si toate platile facute cu infiintarea firmei dar si suma de bani pe care ati adus-o in firma si care ulterior, cand va fi posibil, o veti scoate. Tot acum pteti scoate si o parte din capitalul social depus in banca si sa folositi banii pentru alte plati.
Nu puteti sa folositi contul 455 asa cum propuneti. Il folositi doar in corespondenta cu 5311 sau 5121.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari la infiintare srl camicami camicami se pot inregistra cheltuielile de constituire direct prin creditul contului 4551, prin nota contabila, pentru a evita inceperea registrului de casa pana in ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea srl sanducatanas sanducatanas AM O MARE RUGAMINTE: Am infiintat o SRL si vreau sa stiu exact ce operatiuni contabile trebuie sa fac. 1.Cheltuieli de infiintare 1100 ... (vezi toată discuția)