avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare si ITP false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare si ITP false

Buna ziua, as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul meu, aseara m-au oprit politistii, si mi-au luat actele masinii la control, aceasta fiind una inscrisa pe Spania, eu achizitionasem masina de o luna si ceva, si fostul proprietar mi-a garantat ca actele sunt 100% valide, dar politistii mi-au zis cu totul altceva, itp-ul si asigurarea fiind expirate de anul trecut, si acestea pe care eu le am sunt doar niste falsuri scoase la imprimanta. Acestia mi-au facut dosar penal si sunt cercetat pentru uz de fals si inca o infractiune, nu stiu exact cum suna, dar ceva de genu' " circulatia cu un autovehicul inmatriculat pe alt stat care nu conforma cu standardele". Mi-au retinut permisul, asigurarea, itp-ul si cartea masinii, iar acum astept sa ma contacteze pentru a sti ce e de facut, oricum, dosarul a fost inaintat catre parchet. Concluzia: as vrea sa stiu ce mi se poate intampla mie. Multumesc mult!
eu nu am garantia ca sunt bune, ca asa am luat-o, si cu siguranta ala de la care am luat-o le-a facut false. ca el are vreo 6 masini de spania in curte...deci e clar!
Atunci , fii destept!! Fa si tu o contraverificare! Vezi poate "te descurci" sa vezi ce si cum.SI daca are 6 masini ce? AColo e birocratia ceva mai aproape de adevar,stai linistit! Oricum ar fi fost, false adevarate, negre , maro, verzi, ele nu se suspenda de genu "hai dale incoa pe toate si vii dupa ele" ca nu suntem la oi si la vaci aicea!!!!
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
silviu3marian, utilizator
Bun, asta înseamnă că în prezent te afli în faza premergătoare începerii urmăririi penale, fapt pentru care, trebuie ca orice declaraţie o vei da de acum încolo să o dai doar în prezenţa unui apărător ales, adică-te-lea, unul pe care să-l fi angajat tu, nu unul pus la dispoziţie din oficiu, pentru că te va reprezenta - "din oficiu", adică înţelegi tu ce fel de asistenţă juridică vei avea .
În rest, vei afla ceea ce ai de făcut în această fază a anchetei de la avocatul tău .
O seară maximă .
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
1967fido, utilizator
daca nu ai stiut de fals si alte fapte incriminatorii, atunci esti in eroare de fapt, care este una din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei de uz de fals. avand in vedere ca in dreptul penal exista principiul prezumtiei de nevinovatie al persoanei acuzate de infractiune, organelor penale le revine obligatia de dovedi vina dvs. si asta vor incerca sa faca pe parcursul cercetarii. asta inseamna ca vor incerca sa adune probe ca ai avut cunostinta de fals si ca ai savarsit astfel infractiunea de uz de fals. de aceea, ca sa fii mult mai bine in aparare, trebuie sa te concentrezi sa gasesti si tu probe, imprejurari din care se deduce ca nu ai stiut de fals, iar ca indiciile sau imprejurarile descoperite de ei nu duc la concluzia ca ai avut cunostinta de aceasta situatie.
la celalalt capat de acuzare, trebuie sa incerci procedezi la fel.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
eagle_free, utilizator
ce ai mai rezovat te rog sa-mi spui si mie ca am un caz asemanator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate mariusoctavian mariusoctavian Am fost prins circuland cu masina cu numerele rosii expirate ,masina nu este a mea este a mamei mele ,nu am stiut ca sunt expirate .Am fost dus la sectie si ... (vezi toată discuția)
Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)
Solutii de urgentare a anchetei LaurentiuBG LaurentiuBG In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era ... (vezi toată discuția)