avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie catre firma de Leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie catre firma de Leasing

Buna ziua!Sunt intr-o mare incurcatura ,poate ma poate ajuta ,indruma cineva cu un sfat o parere.
In anul 2008 am semnat un contract de leasing auto in societatea la care sunt administrator ,avand si calitatea de asociat cu 1 %parti sociale iar celalalt asociat avand 19 parti sociale.Trebuie sa mentionez faptul ca,girantul in cadrul contractului de leasing este asociatul firmei dar in calitate de persoana fizica ,fiind si avalistul BO.
S-au platit o parte din ratele din contract mai clar 12 rate,dupa care nu am mai putut sa platim ratele incepand cu luna august pana in luna noimbrie 2009 acumuland datorii,iar in luna decembrie am predat autoturismul catre firma de leasing.
Autoturismul a fost vandut catre o alta persoana.Timp de trei ani firma de leasing nu ne-a dat nici un fel de lamuririi,informatii cu privire la valoarea revanzarii.Sau mai exact daca valoarea cu care a fost revanduta masina a acoperit valoarea din contract.Raspunsul lor era "asteptati ca,veti fi da-ti in judecata".Dupa trei ani,firma de leasing a cesionat datoria care o firma de recuperare.Firma in cauza ne-a contactat ,propunandu-ne o esalonare a platilor.Nu putem acest lucru,firma nu mai are activitate,profit,bunuri sau disponibil .Ni sa specificat faptul ca ...,dosarul se va trimite catre dep.executarii unde in prima faza va fi actionata societatea...care nu are nici un bun material...neavand ce sa ia de la soc.se va indrepta catre girant la care se va incerca executarea bunurilor.Curios mi-sa parut faptul ca cei de la firma de recuerare au adus in dicutie faptul ca,eu in calitate de administrator chiar daca societatea nu are bunuri pe firma se va indrepta care mine ca persoana fizica incercandu-se proprirea unei sume din salariul pe persoana fizica.Din ce cunosc transferul unei datorii de pe societate catre asociatii,admistrator adica persoana fizica se face doar in urma unei Hot.Judecatoresti.Este corect ce fac ei si pot face acest lucru,sau merg la indimidare.Va multumesc anticipat pentru suport.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
nicoll2801, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoll2801 , utilizator 22:11, 11 Octombrie 2013
Daca nu ati avalizat cumva si dvs. acel BO, nu au ce sa va faca.Probabil credeau ca stau de vorba cu celalalt asociat, sau poate merg la intimidare ...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, imputernicit avalizare bilete la ordin alina240 alina240 Buna ziua, am si eu o nelamurire. O cunostinta, cetatean strain, asociat si administrator al unui SRL doreste sa achizitioneze un autoturism in leasing. Dat ... (vezi toată discuția)
Avalist Mariana Ghimfus Mariana Ghimfus Buna seara! AVALIST Am incheiat in contr.leasing in 2007. Societatea are 3 asociati si administratori toti trei. Eu am semnat ca avalist in acest contract. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)