avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu credit ipotecar

buna ziua
situatia me a este urmatoarea in 2005 am facut un credit ipotecar in valoare de 22000 de franci elvetieni pe numele meu, situatia mea civila fiind necasatorit, dupa aprobarea creditului la aprox 7 zile am facut starea civila, iar in urmatoarea luna am achizitionat un apartament.sotia a venit cu suma de 9000 de euro, bani cash, bani din partea soacrei, considerati avans , dar care nu figureaza in nici un act oficial. conditia bancii a fost ca pe contractul de vanzare-cumparare sotia sa fie trecuta coplatitoare desi nu realiza venituri era studenta.
dupa 2 ani sotia s-a angajat la stat cu salarul minim pe economie, iar dupa inca un an in viata noastra a aparut un copil.
dupa cei 2 ani platiti de stat(800ron), sotia nu a mai realizat venituri, nici in prezent nu realizeaza venituri. fisa mea fiscala arata venituri foarte mari de aproximativ 8 ori mai mari pe an decat ale sotiei, si tinand cont ca suntem in prag de divort, cum crede-ti ca se poate rezolva situatia legal, in conditiile in care ea solicita vanzarea respectivului apartament.
mentionez ca sotia a mai primit ajutor financiar de la soacra mea din spania pe timpul casatoriei .eu as dori sa pastrez apartamentul, sa pastrez in continuare creditul.
cu copilul pe care il dorim amandoi, ce putem face in conditiile in care ea nu realizeaza venit, dar are suport financiar de la soacra( provenit de la munca in strainatate)
in timpul casatoriei am mai facut 2 credite de nevoi personale pentru amenajari in casa , care sunt aproape platite binenteles din banii realizati de mine , mai sunt cateva luni.

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule]
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Daca ajungeti la o intelegere amiabila, aceasta trebuie consfintita la un mediator si apoi la instanta. Va sfatuiesc sa nu mentionati despre renuntarea la pensia de intretinere datorata minorului, ci sa o includeti intr-o diminuare a prestatiilor dvs fata de sotie sau soacra, calculand ratele in functie de suma pe care ar trebuie sa o platiti ca pensie de intretienre un an de zile, deci un fel de compensare a debitelor reciproce....La final, este bine sa aveti doar un singur debitor, in caz contrar instant va refuza sa ia act de tranzactia facuta prin mediator....
Sau la notar pot merge cu intelegerea, de ce nu?

De ce un singur debitor? Poate fi si soacra si copilul...

Nu se poate renunta la pensie; cu copilul nu se poate sa ne jucam asa: am un parinte, uite-s doi; la notar nu se poate conveni decat pe autoritatea comuna.
E dificil sa intre soacra in partaj la notar; totusi, incheiati-l la notar cu fosta sotie avand grija sa raspunda ea de eventualele pretentii ale soacrei si platiti sotiei acei bani (preferabil sa va redacteze un avocat partea asta de partaj).
Altfel, puteti face vorbire ca va angajati sa achitati datoria de 10500 de euro catre soacra, apoi faceti asta prin banca.
problema e urmataoarea
soacra inainte de achizitia apartamentului a virat suma de 9000 euro din spania, direct in contul meu la banca.imi este frica sa-i virez banii sotiei, ca sulta, sa nu ma trezesc ca solicita soacra altii dupa achitare.....
pot face 2 acte la notar?
unul cu soacra ca ii voi restitui suma in rate timp de 4 ani ?
unul cu sotia ca renunta la sulta?
adica 2 probleme total diferite?
Trebuie inteles exact cum stau lucrurile, pana acum intelesesem ca soacra ii-a dat banii sotiei, acum inteleg altceva, vi i-a virat dv.
Mergeti totusi cu toate actele si povestea la un avocat, e dificil de tratat toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Divort+custodie+partaj dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)