avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate autentifica contract imprumut doar cu martori?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate autentifica contract imprumut doar cu martori?

Buna ziua,

Se poate autentifica un contract de imprumut la notariat doar prin prezenta unor martori si a unor probe, fara prezenta celui care a primit banii? In fapt, administratorul unei societati comerciale mi'a solicitat intr'o dimineata o suma suma de bani imprumut pana seara, invocand urgenta unor plati bancare. Am fost naiv sa'l ajut si i"am imprumutat suma necesara in prezenta a doi prieteni comuni si intr'un spatiu unde se inregistra video, dar fara sunet. Ulterior a tot amanat restituierea banilor, ca intr'un final sa nu raspunda la telefon. Exista posibilitatea de a autentifica un contract de imprumut doar prin declaratiile martorilor sau a solicita unei instante obligarea lui la incheierea unei act de imprumut? Sau ce cai exista de a recupera banii pe cale civila, exceptand plangere penala pe abuz de incredere sau inselaciune, mai exista persoane cu care a procedat la fel. Prefer calea civila, deoarece daca aleg calea penala si deschid ochii celorlalti de posibilitatea de a inainta plangere pe inselaciune, exista posibilitatea ca ulterior unii dintre ei sa nu doreasca retragerea ei si nici sa nu aiba de unde sa achite el tuturor.
Imprumuturile in bani nu pot constitui abuz de incredere.

Nici inselaciune nu este vorba la dvs.

Persoana respectiva v-a solicitat banii imprumut (asa spuneti!) nu v-a solicitat banii promitandu-va in schimb un serviciu sau un obiect sau alt bun.

Este clar o actiune civila in pretentii indreptata impotriva acelei persoane.

Se depune cererea la judecatorie sau tribunal (in functie de cuantumul sumei de recuperat) in scircumscriptia caruia isi are domiciliul paratul.

Ar fi bine totusi sa contactati un avocat, macar pentru intocmirea actelor si a etapelor premergatoare introducerii actiunii la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Escrocherie dina_pop12 dina_pop12 Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)