Aceleasi drepturi ca si in timpul casatoriei.
Se desface prin divort doar casatoria, nu si filiatia :)
Veti avea stabilita autoritatea parinteasca comuna, ceea ce inseamna ca toate deciziile ce vor trebui luate in legatura cu educatia, sanatatea, cresterea minorilor se vor lua cu acordul comun al ambilor parinti.
Prin divort, calitatea de "tata", nu dispare!
Exact ca si pana acum. Depinde ce relatie ati avut cu doamna, cum ati contribuit la cresterea copiilor, daca v-ati inteles sau nu, ce ati cerut in dosar...
Drepturile sunt aceleasi, cum spunea colega, insa exercitarea lor practica depinde de unele aspecte despre care am intrebat mai sus.
Multumesc pentru raspunsuri. Doamna intenteaza divortul, eu nu sunt de acord, cu aceasta. Din pacate, din cauza tensiunii dintre noi, eu am fost nevoit sa ma mut. Am fost inselat de mai multe ori, si nu am mai vrut ca copii sa asiste la discutiile noastre, nici sa continui asa cum eram. Am luat parte la educatia lor , niciodata n-am intors spatele la ei Doar ca...asa nu se mai putea...Cu copii am o relatie foarte buna, tot al 2-lea weekend sunt la mine, asta facind parte dintr-o intelegere cu doamna. De cind m-am mutat, contribui cu 300 lei lunar la cheltuielile lor, plus alte maruntisuri care apar, o carte, un caiet, etc. care trebuie cumparat
La moderator, sau la avocat, unde om ajunge, nu vreau sa fie subiect de discutie faptul ca am fost inselat. Nu ne potrivim, recunosc. Probabil sunt de moda veche, insistind cu fidelitatea.
Va multumesc pentru rabdare.
Prealabil intentarii divortului de catre sotie tb parcursa procedura de informare cu privire la beneficiile medierii.
Aveti posibilitatea sa va intelegeti - printr-un acord de mediere sau o tranzactie in fata judecatorului - asupra a cat mai multor aspecte legate de desfacerea casatoriei (nume, custodie comuna, locuinta copiilor, programul de vizitare, contributia la cheltuielile de crestere si educare).