avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere la politie imprumut de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere la politie imprumut de bani

In urma cu aproape un an am lucrat la un fost coleg de servici unde am schimbat incepand de la prize, intrerupatoare, lustre, am tras alimentare separat pentru masina de spalat, separat pentru doua prize la bucararie, legare mufe tv etc tot ce detine intrun apartament cu 2 camere, la terminare am zis ca poate am si eu nevoie de el ca doar am fost colegi si nu m-am socotit cu el. Cand m-am intalnit cu alti colegi am aflat de la ei ca, in urma cu ceva timp m-a vorbit pe la spate, din cele auzite l-am sunat si iam cerut sa imi dea niste bani inprumut adica 500 lei unde ia adus intr-o parcare. Acum ma suna sa_i dau bani ca a facut plangere la politie, nu au fost martori cand mia dat, si nici nu am facut ceva la mana. Intrebarea mea este ? Ce poate sa imi faca daca a facut plangere? pot sa merg sa depun si eu o plangere la politie k i-am lucrat mai mult decat acest bani pe care iam cerut ca sai recuperez de la el pentru lucrarile facute in apartament? Nu este o suma mare de bani dar nu vreau sai dau ca ma crede prost adica eu sai dau bani si el ramane cu lucrarea facuta de mine, am vb cu el iam zis ca ce am facut eu in apartament costa 700 lei si el a zis ca nu-i pasa sai dau bani cei 500 lei
Cel mai recent răspuns: kzoli , utilizator 22:32, 16 Octombrie 2013
Intr-adevar, conteaza infractiunea pentru care sunteti acuzat.
Daca este vorba de abuz de incredere, cf. art. 213 CP, puteti apela la solutionarea pe cale amiabila, prin mediere, solicitandu-i colegului, in cadrul sedintei de mediere, inclusiv sa-si retraga plangerea, dat fiind ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila si se intrerupe odata cu retragerea plangerii.
Daca este vorba de inselaciune, cf. art. 215 CP, cercetarea penala continua chiar daca reclamantul isi retrage plangerea, insa sperati la NUP, dupa care puteti apela la mediere ca sa rezolvati problema cu acest coleg o data pentru totdeauna si sa aveti un acord cu valoare juridica valabil pentru viitor.
Daca aveti autorizatie, trebuie sa stiiti ca lucrarea se face pe baza de contract iar decontarea dupa un deviz si bineinteles factura fiscala! Daca se va merge pe aceasta "latura" o sa aveti probleme "mai mari decat cele 500 ron neinapoiati" ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune angajat enel mariusro2009 mariusro2009 Buna seara Acum o saptamana am chemat un electrician de la Enel nr lui il aveam de la un amic, l-am chemat pentru o lucrare (schimbat, prize,intrerupatoare. ... (vezi toată discuția)
Caz ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Am primit un exemplar de la judecatoria .... In care scrie Ca sunt dat in judecata pentru inselaciune . Imi scrie cu drept de cotestatie in ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de inselaciune alexandrubercea alexandrubercea Buna seaa tuturor.....am o problema mai delicata....e vorba de o fosta relatie cu o fata care nu mai scap de ea ...astazi ma.chemat la politie cu tatal ei unde ... (vezi toată discuția)