avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire din partea unei parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire din partea unei parti

Parinti despartiti, fiecare cu bunuri imobile, 3 copii. In urma decesului tatalui 2 copii renunta la partea ce le revin de la tata, al treilea poate da o declaratie notariala sau se poate specifica in certificatul de mostenitor (sau exista o alta modalitate) ca renunta la randul lui atunci cand o fi cazul , la partea ce ii revine lui de la mama? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ssilvia , utilizator 23:02, 26 Martie 2009
Nu se poate enunta la o succesiune inca nedeschisa ( a mamei ).O intelegere chiar verbala de acest gen nu are valoarre juridica si nici un inscris autentic.Accepta succesiunea tatalui insa nu se poate discuta acum de bunurile mamei in viata .
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)