avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire succesiva, supliment succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire succesiva, supliment succesiune

Succesiunea dupa tata s-a facut intre doi fii si mama suprvietuitoare(in 2009). Aceasta a avut 4 copii in total, numai ca 2 dintre ei au renuntat prin neacceptare la mostenire. Mama a murit de curand (acum 1 an, in 2012), iar in acest an s-a descoperit un teren de pe urma tatalui. Acest nou teren se imparte numai intre cei doi fii care au acceptat mostenirea dupa tata, sau se imparte la toti 4, ceilalti 2 mostenind cota parte din ceea ce ar fi trebuit sa mosteneasca mama?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:55, 14 Octombrie 2013
Daca terenul respectiv este dobandit in timpul casatoriei, atunci se va imparti intre cei patru fii, fii renuntatori dobandind o cota parte numai din dreptul de proprietate pe care l-a avut mama decedata iar fii care au acceptat si succesiunea tatalui vor dobandi cote parti din dreptul de proprietate detinut atat de mama cat si de tata in timpul vietii.
Multumesc mult pentru raspuns. Bunul este mostenire de pe urma bunicului, fiind impartit intre cei doi fii ai acestuia, unul dintre acesti fi fiind tatal. Deci bunul dobandit nu cred ca poate fi considerat ca dobandit in timpul casatoriei, nu?
Aspectul care intereseaza in speta dvs. este daca bunul a fost dobandit de catre bunicul decedat in timpul casatoriei acestuia cu bunica si ea, decedata ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa persoana decedata Andrea9631 Andrea9631 Buna ziua, In 2008 decembrie 21 a decedat bunicul meu iar la 3 zile dupa, in 24 decembrie a decedat si tatal meu. Cand s-a facut mostenirea dupa bunicul ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)