avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare somer

Doresc sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca un viitor angajat ca firma angajatoare sa beneficieze de subventiile prevazute la Legea 116/2002?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 15 Octombrie 2013
Legea nr.116/2002
Art. 5. - (1) Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, denumită în continuare Agenţia, are obligaţia de a realiza un acompaniament social personalizat pentru tinerii cu vârste între 16 şi 25 de ani aflaţi în dificultate şi confruntaţi cu riscul excluderii profesionale, în scopul facilitării accesului lor la un loc de muncă.


(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) au dreptul la consiliere profesională şi mediere din partea personalului specializat al Agenţiei, prin întocmirea unui plan individual de mediere.

Art. 6. - (1) În scopul integrării sau reintegrării în muncă persoanele prevăzute la art. 5 pot beneficia de plasare în muncă la un angajator avizat de Agenţie, în baza unui contract de solidaritate.

(2) Contractul de solidaritate poate fi încheiat între tânărul beneficiar şi Agenţie pe o durată de până la 2 ani, dar nu mai puţin de un an.

(3) În sensul prezentei legi, termenul angajator nu exclude nici o entitate care, potrivit legislaţiei în vigoare, are dreptul să încadreze în muncă personal.

Art. 7. - În baza contractului de solidaritate angajatorul prevăzut la art. 6 alin. (3) va încheia cu tânărul un contract individual de muncă pe durată determinată, egală cu cea a contractului de solidaritate.

Art. 8. - (1) Angajatorii care încadrează tineri în condiţiile unui contract de solidaritate, denumiţi în continuare angajatori de inserţie, vor încheia convenţii cu Agenţia prin care aceasta se angajează să ramburseze lunar salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

(2) Dacă la data încetării contractului de solidaritate angajatorii de inserţie angajează tinerii prevăzuţi la alin. (1) cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată, aceştia beneficiază, în baza aceleiaşi convenţii, de rambursarea lunară a unei sume, în cuantum de 50% din indemniza ţia de şomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul beneficiar ar fi primit-o dacă ar fi fost disponibilizat la acea dată.

(3) Suma prevăzută la alin. (2) se acordă angajatorului pe o perioadă de maximum 2 ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii angajare elevi sub 18 ani ramo1305 ramo1305 Buna ziua, o societate doreste sa angajajeze un elev de 16 ani. As dori sa stiu ce beneficii are din partea statului si daca aceste beneficii exista, care ... (vezi toată discuția)
Plasarea fortei de munca in strainatate adreirdn adreirdn Buna, ma numesc Andre, as dori sa deschid o societate comerciala de plasare a fortei de munca in strainatate sa ajut oameni sa-si gaseasca loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Consecintele demisiei ok_violette ok_violette Fiti amabili si spuneti-mi ce consecinte urmeaza sa suporte un angajat (atat financiare cat si legale) daca isi prezinta demisia dintr-un contract de munca pe ... (vezi toată discuția)