avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retinere garantie gestionar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retinere garantie gestionar

Am inteles ca se poate retine ca si garantie pentru gestionar intre 1-3 salarii,este vorba de salariu net sau brut?
Cel mai recent răspuns: leonte22 , utilizator 12:17, 16 Octombrie 2013
Conf art 11 Lg 22/1969 constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris.
Conf art 12 Lg 22/1969 garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate.
Conf art 13 Lg 22/1969 garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar.

Cred ca se refera la salariul net. Retinerile facute drept garantie nu pot diminua baza de calcul a contributiilor sociale si a impozitului pe salariu.
Daca la plecarea din firma mi se imputa o suma destul de mare iar eu refuz sa semnez angajamentul de plata,se poate sa imi retina garantia sau sunt obligati sa mi-o restituie?
Mentionez ca lucrez intr-o firma de retail avand gestiune colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere (constituire) garantie materiala elmo21 elmo21 Sunt gestionar si doresc sa aflu daca valoarea garantiei materiale,este corect sa fie calculata aplicand 10% la valoarea salariului de incadrare si nu la ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Cu privire la decizia de imputare, daca nu se mai poate face ... coss1 coss1 Cu privire la decizia de imputare, daca nu se mai poate face popriri salariatului decat in baza unei hotarari judecatoresti, sau cu acordul partilor, este ... (vezi toată discuția)