Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizație de construcție
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizație de construcție

Bună ziua,

Cu respect mă adresez Domniilor Voastre cu următoarea întrebare: cineva a construit o casă fără autorizație (în urmă cu 30 de ani).Normal că pe cartea funciară a terenului nu apare și clădirea, doar terenul.Acum, dacă vrea să declare la primărie acea clădire, există riscul de a plăti amendă, în toți acești ani plătind impozit doar pentru teren.

Sau, în cazul în care un vecin declară la primărie existența acelei clădiri, ar putea exista riscul ca proprietarul clădirii să fie obligat să demoleze clădirea, neavând autorizație ?

Vă mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
ethel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 17:13, 15 Octombrie 2013
Nu merge declarata asa, pur si simplu. Ar trebui o actiune in instanta.
Daca vecinii o declara, fiind anterioara legii care sanctioneaza constructiile fara autorizatie... poate scapa. Totusi, nu spun ca o demolare e imposibila.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita in 1938 gyg2007 gyg2007 Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare: \"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)