avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj - mama pleaca cu minorul de la domiciliu; ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj - mama pleaca cu minorul de la domiciliu; solutii

buna dimineata.am o intrebare catre dumneavoastra.traiesc cu concubinajul de trei ani avem un baietel de 8 ani acuma vinerea trecuta ma parasit cu copilul nu am certat nic nam lovit niciodata nu raspunde la telefon acuma am aflat ca unde sta doua zile la oras la niste batrin dupa aia sa dus la sora lui vitrega nici la parinti nu raspunde la telefon defapt nu are unde sa se duca as vrea sa ma duc acolo sa aduc acasa si daca nu vrea ea sa vina pot so iau copilul cu mine fiind ca eu sint tatal lui si are domicsiliul la mine amindoi si pentru concubina nu are unde sa se duca adica nas vrea ca copilul meu sa ramina la strada. din prima casatorie a mai avut doi copil si a lasato si pe iei .va rog foarte frumos sami scrieti ce pot so fac

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:55, 16 Octombrie 2013
Nu este legal sa va duceti sa "luati" copilul, pentru ca acesta nu este un bagaj care sa fie luat de parinti.
Este necesar sa solicitati instantei de judecata sa stabileasca domiciliul minorului la dv. Instanta de tutela poate astfel aprecia care este interesul superior al minorului, unde are conditii mai bune de a creste si alaturi de care dintre parinti este indicat sa locuiasca in mod efectiv, tinand cont de nevoile sale.
Dupa ce depuneti cererea la instanta, nu uitati sa mergeti la un mediator pentru indeplinirea procedurii prealabile de informare asupra avantajelor medierii. Daca partenera dvs accepta medierea si ajungeti la un acord (poate si asupra altor date care sunt incluse in ceea ce presupune exercitarea autoritatii parintesti in comun), rezolvati problema mai rapid. Instanta va da o hotarare de expedient pe baza acordului la care ajungeti impreuna cu partenera.
Nu ca ar fi important pt subiect, dar cum traiti in concubinaj de 3 ani si aveti copil de 8 ani ?
Copilul ce zice, ati luat legatura cu el ?Merge la scoala ?
Puteti cere pe calea ordonantei presedintiale ca baiatul sa aiba locuinta la dvs pana se stabileste in ce conditii veti exercita ficare autoritatea parinteasca.
ne pare rau dar am gresit am vrut sa scriu 8 luni din greseala am scris ani .am o caso cu 4 camere o baie si doua bucatarie si mai traieste mama la curte dar separat in total suprafata de locuinta este180 m patrat va rog din suflet sami scrieti ce pot sa fac va multumesc
Avand in vedere ca nevoile unui copil de 8 luni sunt altele decat ale unui copil de 8 ani, cine va avea grija de el daca il luati la dvs? discutati cu ea si explicati-i ca nu este in interesul copilului sa nu aiba un acoperis stabil deasupra capului si nici ea nu poate sa il creasca pe drumuri. Spuneti-i ca poate sa stea la dvs pana mai creste copilul. Solutia a fost data mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

Alte discuții în legătură

Divort (infidelitate) alexandrualin alexandrualin buna ziua .....am plecat acuma 2 luni din tara la lucru .......la o saptamana la telefon mam trezit cu niste certuri pe motive absurde din partea sotiei si la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 2 probleme... 1) sunt intr-o relatie de vreo 5 ani ... mail_anonim mail_anonim Buna ziua, Am 2 probleme: custodia copilului si o casa construita, noi nefiind casatoriti. 1) Sunt intro relatie de vreo 5 ani din care a rezultat un copil, ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului KAROLSTIFLER KAROLSTIFLER DITR-O RELATIE DE CONCUBINAJ,A REZULTAT UN COPIL CARE PANA LA VARSTA DE 10 ANI.INPLINITI(ACUMA 2 LUNI),A LOCUIT LA MINE(TATAL COPILULUI).MAMA LUI PLECAND AN ... (vezi toată discuția)