avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat imobil - titlu executoriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu?

Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii prevazute in contract (de ex. cu preaviz sau la neindeplinirea obligatiilor asumate) daca acest lucru este redactat si asumat prin contractul insusi? Ce conditii trebuie sa fie indeplinite pentru a face posibil acest lucru. Daca da va rog sa ne dati un exemplu care poate duce la acest lucru. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 11:23, 1 Noiembrie 2013
- Contractul de comodat (inchiriere) este titlu executoriu pentru bani, daca este inregistrat la fisc sau daca este facut la notar.
- Pentru evacuare, trebuie hotararea instantei.
Comodatul e un imprumut fara bani.
La comodat, puteti cere inapoierea bunului cand doriti, chiar inaintea expirarii termenului fixat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
:)) :)) Da corect, scuze .. cred ca nu am baut destula cafea dimineata ... imi vine sa rad de ce am scris .. scuze.
Deci ramane valabila doar propozitia a doua, cu evacuarea !
Prima propozitie este valabila la contractul de inchiriere (pe bani).
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
trandafir2, moderator
dar daca chiriasul nu mai sta efectiv in imobil ci are doar bunuri cum pot intra fara a incalca legea in posesia apartamentului si retinerea bunurilor ? (mentionez ca in contractul actualmente reziliat pt neplata exista un pact comisoriu de gr IV si drept de retentie asupra bunurilor in caz de neplata)
Cu ordin de evacuare in baza unei hotarari judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu/ se poate proceda la executare silita? simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Daca intr-un contract de chirie este prevazuta sintagma: \"in cazul nerespectarii conditiilor de plata prezentul contract devine titlu ... (vezi toată discuția)