avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat imobil - titlu executoriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu?

Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii prevazute in contract (de ex. cu preaviz sau la neindeplinirea obligatiilor asumate) daca acest lucru este redactat si asumat prin contractul insusi? Ce conditii trebuie sa fie indeplinite pentru a face posibil acest lucru. Daca da va rog sa ne dati un exemplu care poate duce la acest lucru. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 11:23, 1 Noiembrie 2013
nu am nici o hotarare nu am facut nici o cerere executorului. care sunt pasii care trebuie urmati?Bunurile le valorific in urma unei cumpararii lor prin licitatie dupa executare, dar cum pot face retentia propriuzisa? sparg usa?
Da, cu hotararea instantei in mana si cu executorul in spate, spargeti usa, evaluati bunurile, le valorificati si diferenta daca este in plus i-o dati chiriasului, daca este in minus se constituie debit in sarcina lui, pentru care o sa il urmariti spre a-l executa silit prin toate mijloacele posibile, bineinteles cu ajutorul executorului (pe care in prima faza il platiti dvs.)
o ultima precizare: cu hotararea instantei privitor la ce? ca asta vreau sa stiu de fapt...trebuie sa obtin si hotarare de evacuare in prealabil sau intru cu hotararea de executare??? Multumesc frumos pt ajutor.
Vedeţi Cartea a VI-a, Titlul XI, art.1033 si urmatoarele din NCPC. Aveţi reglementate acolo aproape toate situaţiile posibile.
da am citit respectivele reglementari dar nu imi dau seama in ce masura ma pot folosi de art 1039 (2) "Se prezumă că imobilul este părăsit în caz de încetare a activităţii economice ori de încetare a folosirii imobilului de către locatar sau ocupant ori de către persoanele aflate sub controlul lor, precum şi în cazul returnării cheilor imobilului, ridicării echipamentelor, mărfurilor sau altor bunuri mobile din imobil. " Eu stiu ca imobilul este parasit faptic de cateva luni dar locatarul inca are toate bunurile acolo si de aceea nu stiu daca este cazul sa trec direct la retentia bunurilor si executare sau trebuie sa obtin si o hot. de executare. Poate spune locatarul ca nu a parasit imobilul ci a fost plecat o perioada in interes personal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu/ se poate proceda la executare silita? simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Daca intr-un contract de chirie este prevazuta sintagma: \"in cazul nerespectarii conditiilor de plata prezentul contract devine titlu ... (vezi toată discuția)