-fratele meu traieste in concubinaj de doi ani, femeia este insarcinata in luna a patra si de cand este insarcinata ii face viata un calvar fratelui meu, nu voi intra in detalii, cert este ca fratele meu nu mai doreste sa locuiasca cu acesta femeie.
Apartamentul in care acestia stau este cumparat de catre fratele meu cu multi ani inainte de a incepe relatia cu ea. Fratele meu doreste sa recunoasca copilul, vrea sa se implice in educatia lui si de asemenea doreste sa ii asigure siguranta financiara. Femeie il ameninta de faptul ca il va scoate din apartament dupa ce se naste copilul. De fapt doar situatia financiara a fratelui meu a interesat-o, foloseste copilul ca moneda de schimb.
Cum poate fratele meu sa isi protejeze bunurile dobandite de-a lungul anilor?
1. In cazul in care fratelui meu i se intampla ceva cat timp copilul este minor (sa zicem in caz de deces), cui revine apartamentul ?
2. Daca imi vinde mie apartamentul poate mama copilului lui sa conteste acest act de vanzare-cumparare in instanta?
Tin sa mai precizez faptul ca absolut toate cheltuielile sunt suportate de catre fratele meu.
Doamna, daca ziceti ca fratele poate avea incredere in dvs :), sa va doneze ap si in calitate de proprietar evacuati-o.
Evacuarea ei o poate cere si fratele acum.
Faptul ca are buletin la adresa dovedeste faptul ca fratele a fost de acord s-o ia in spatiu, sa locuiasca acolo, pt a o da afara e nevoie de o hot jud de evacuare.
Sincer, eu nu inteleg situatia.
In primul rand avei unele informatii gresite, mostenitori pot sa apara oricand pentru oricare dintre noi. Poate adoptati un copil, poate faceti un copil, poate va casatoriti, poate va mai traiesc parintii si TOATE bunurile care sunt ale dv. in momentul decesului intra la mostenire. Toate, indiferent cand si unde sunt dobandite.
Apoi, orice act necinstit se poate usor desfiinta. Necinstita e si o vanzare fara pret, aia se desface fluierand; o donatie se raporteaza la momentul decesului fratelui catre mostenitori.
In alta ordine de idei, revenind la situatia copilului nenascut, fratele dv. ar vrea sa obtina locuinta copilului la el, insa se gandeste cum sa-si dezmosteneasca copilul nenascut inca? Vi se pare ca l-ar ajuta asta? Cum si cine gandeste astfel?
Femeia aceea, concubina, iubita lui in esenta, are doar cateva luni de cand se poarta astfel si sigur nu e hormonal? Pentru ca?...
Fratele in schimb se poarta exemplar atata timp cat se gandeste la variante de a-si scoate copilul de la mostenire?
Legal, fratele o poate evacua dar, indiferent ca e locuinta dv. sau a lui, el poate fi obligat de viitoarea mama a copilului sau (chiar daca acesta se naste mort) sa achite jumatate din cheltuielile nasterii, intretinerii pe timpul sarcinii, cheltuielilor medicale si, eventual, a lauziei.
Eu nu stiu din ce provine agitatia iubitei fratelui dv., insa cred ca e strict treaba lor. Se intampla niste chestii in corpul unei femei gravide si poate ca e asta, poate ca nu... cert e ca nu am citit argumente nici pro si nici contra.
Nu stiu ce sms-uri cu amenintari, poate detaliati; ati putea incerca un ordin de protectie daca va inspira chiar teama sau o plangere penala. Nu stiu daca e foarte potrivit de facut, insa e la latitudinea dv. asta.
Partea cu "ne" jigneste suna neplacut pentru orice iubita a cuiva care nu doreste sa fie in concurenta cu mama, sora sau vreo prietena veche a iubitului ei; aici, pe undeva, e de inteles daca s-a nascut in timpul sarcinii un sentiment de aparare a cuibului la aceasta femeie. Ca se manifesta neplacut, asa e, dar depinde si de manifestarile celor din jur.
In concluzie, parerea mea e ca fratele sa consulte un avocat inainte sa faca vreo miscare, unul care sa nu doreasca sa faca orice pentru un dosar nou. Ca se poate trezi ca va cheltui bani pe acte care nu fac o ceapa degerata si isi taie si accesul facil la copilul sau.
Fratele nu trebuie sa faca nimic deoarece concubina nu are niciun drept de proprietate sau de coproprietate.
Nu are de ce sa instraineze apartamentul.
Pe aspectele concrete de fapt si de drept si eu sunt de acord cu Avlil in sensul ca trebuie sa se informeze in mod corespunzator consultand un avocat insa nu pentru a vinde proprietatea in niciun caz ( ca sa intelegeti cat se poate de clar).
Am citit de 2 ori sa fiu sigura ca inteleg. Ceva suna , iertati-ma , foarte urat. Mama viitorului copil nu s-a teleportat in casa si in relatie, acel copil este al lor si numai al lor, este evident ca s-au iubit, si poate inca se iubesc( considerente din afara nu-si au rostul)..deci fiecare trebuie sa-si stie locul.. sunt extrem de distructive facerile de bine din iubire si dorinta de control asupra persoanei iubite, fie ea si frate. Poate ca ar trebui in numele iubirii pe care i-o purtati fratelui sa va distantati de relatia lui. NU puteti face parte din aceasta relatie nici cu bune nici cu rele. Sunteti sora lui pe care o iubeste si respecta, dar iubita lui mama copilului lui merita si trebuie sa aiba parte de toata iubirea si respectul cuvenit. Sunt situatii distincte. SMS -uri de amnintare. Poate ca se simte si ea amenintata, mama singura cu un copil nenascut, amenintata ca va fi data afara din casa. E posibil sa fi aflat de intentiile dv. In locul ei cum ati reactiona. Din p de vedere legal, fratele, si nu dv. doar el poate sa incerce pe orice cale sa-si dezmosteneasca propriul copil si sa-l arunce in strada cand se naste. Cam asta reiese. Tineti cont ca pensia de intretinere nu se pune in cont pana la majorat. Copilul mananca, se imbraca si merge la scoala si pana la 18 ani. Cu tot respectul cred ca incercati sa va substituiti , incercati sa va faceti o familie surogat. Poate parea dur ce va spun, din ce scrieti apareti ca o femeie inteligenta, ganditi-va cui faceti rau. repet din dragoste se pate face mult rau. Custodia unilaterala, uitati-o...nici nu se pune problema, asa ca, copilul este doar al mamei si al tatalui. Ceilalti sunt rude si atat.