avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant intr-un contract de imprumut la C.A.R.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant intr-un contract de imprumut la C.A.R.

Buna ziua.

Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care lucram. Problema e ca el nu a platit pana acum nici o rata, iar cei de la C.A.R. mi-au spus ca urmeaza sa se infiinteze poprire pe salariul girantilor. Spuneti-mi va rog, nu ar fi normal in primul rand sa se infiinteze poprire pe salariul lui? Practic ar trebui sa se elimine toate posibilitatile de a recupera datoria de la imprumutat si apoi, daca este declarat insolvabil sa se procedeze la recuperarea creantelor de la giranti. Am discutat problema asta cu cei de la C.A.R. iar ei mi-au spus ca au dreptul sa recupereze datoria de la giranti dat fiind faptul ca in contract exista urmatoarea clauza: "Noi girantii ne obligam in solidar cu imprumutatul la rambursarea imprumutului si dobanzilor aferente, a penalitatilor de intarziere stabilite in prezentul contract si a cheltuielilor de recuperare, renuntand la beneficiul discutiei si al diviziunii.". O alta problema ar fi faptul ca el mai are o rata la o alta banca de 750 RON, iar cea de la C.A.R. este de 580 RON, in conditiile in care salariul lui este de 1400 RON. Cand l-am girat, l-am intrebat daca mai are si alte rate, iar el mi-a spus ca nu. Nu ar fi fost normal ca C.A.R. sa verifice acest lucru? Practic el nu cred ca mai putea accesa acest credit deoarece avea deja o incarcare peste 50% din salariu. Parerea mea e ca a facut acest credit cu intentia clara de a nu plati. Ce pot sa fac sa rezolv problema. Va rog frumos ajutati-ma.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
razarvescan, utilizator
E legal ca CAR sa ceara executarea dvs silita, mai departe, va indreptati pe cale civila impotriva colegului si puteti si penala pt inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Executare silita giranti eussebio eussebio Buna ziua! In 2006 am girat o persoana pentru obtinerea unui credit la un C.A.R., acesta nu a mai platit ratele, iar un executor judecatoresc mi-a instituit ... (vezi toată discuția)
Executare silita Andrei567 Andrei567 Am girat un coleg la banca.acesta după o perioada de timp nu a mai plătiți rata.zilele trecute ne a venit la munca poprire amndurora pe salariu,cate 1/3 ... (vezi toată discuția)