avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Craciun
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Craciun

Buna ziua,
Anul trecut am primit din partea firmei unde lucrez o prima de Craciun echivalenta unui salariu. Ni s-a spus ca nu este al 13-lea salariu ci un bonus pentru angajati.
Anul acesta eu doresc sa intru in concediu pe 5 decembrie (acele 126 de zile pre si post nastere) insa mi s-a spus ca nu voi mai beneficia de acea prima de Craciun pentru ca nu mai sunt angajat al firmei si nu au cum sa justifice acesti bani pentru mine. Din cate stiu eu,pe aceasta perioada de 126 de zile eu inca figurez ca angajat insa in concediu medical,iar salariul normal il voi lua de la firma pana se termina aceasta perioada.
Imi puteti spune care sunt drepturile mele?
Mentionez ca firma are sediul in Belgia iar punctul de lucru din Romania este in Constanta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 27 Ianuarie 2017
Postati-ne prevederea aplicabila angajatorului dvs referitoare la acea prima ca sa ne putem da seama mai bine despre ce este vorba.
Acest bonus nu este specificat nici in contractul individual nici in cel colectiv,insa toti angajatii au primit mereu aceasta suma (echivalenta unui salariu) si vor primi din nou luna viitoare,mai putin eu care voi intra in concediul de 126 de zile,repet,nu este ccc. Se poate considera aceasta o discriminare? Mi s-a spus ca "daca as putea sa mai stau pana pe 20 dec,sunt sanse sa mi se acorde",insa eu fizic nu am cum avand in vedere sarcina inaintata (voi avea 8 luni in ziua care voi intra in concediu).
Va multumesc!
D.p.m.d.v., poate fi considerata o discriminare.
Buna seara,revin cu o intrebare,pentru ca am vorbit cu sefa mea si mi-a spus ca nu imi poate oferi acest bonus deoarece eu voi fi concediu medical iar banii pentru aceasta perioada ii primesc de la stat iar firma ii recupereaza de la casa de sanatate. Daca imi va oferi 2 salarii ea va recupera doar unul.
Este adevarat ce mi s-a spus?
Multumesc!
Nu este adevarat ce spune.

Art.49 C.mun.
....
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapt
.....

Alte discuții în legătură

Bonuri cadou de pasti valentinabitca valentinabitca Buna ziua. As dori sa va intreb si eu, daca sunt in concediu de maternitate, adica cele 126 de zile, si intru in concediu de crestere copil din 24 aprilie ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm pentru discriminare la acordarea primelor gabriel32 gabriel32 Buna ziua, Va scriu aceasta întrebare din partea surorii mele: “Din anul 2013 sunt angajata la o firma. La finalul lui 2018 am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Demisie si tichete cadou de paste tibycske tibycske Buna ziua, Am urmatoarea problema: Luni (29.03) mi-am dat demisa la firma unde lucrez, cu periada de preaviz de 15 zile. Marti am fost chemat pe \"covorul ... (vezi toată discuția)