avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Inregistrare ANAF Declaratia 600?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Inregistrare ANAF Declaratia 600?

Buna ziua,

daca sunt mediator si nu am un alt loc de munca, pot face declaratia 600 privind venitul asigurat la sistemul de pensii? sau nu este nevoie fiind profesie liberala? este suficienta declaratia 070 ?
- practic intrebarea mea este, daca nu fac declaratia 600, perioada in care profesez autorizat se va lua in calcul la pensie sau nu?
Cel mai recent răspuns: Birou de Mediator Tatiana Calaras , Mediator 13:36, 20 Octombrie 2013
Buna seara,

Potrivit art.296^25 alin.(1) din Codul fiscal, declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul al contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii – formular 600 (aprobat prin Ordinul comun al ANAF si CNPP nr. 874/221/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 821, din 25 iunie 2012).

Declaratia se depune de:

intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale;
membrii intreprinderii familiale;
persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice;
persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;
persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Va multumesc foarte mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata c.a.s sixquads sixquads As dori sa stiu daca avand o inteprindere individuala, dar in acelasi timp fiind pensionar, sunt obligat sa platesc C.A.S pentru activitatea desfasurata prin ... (vezi toată discuția)
Pensia de stat(cas)-pentru pfa mai este obligatorie? eugenia1 eugenia1 pina acum am platit pensia de stat(cas) pt ca am fost obligata, la inceput nu era valoare mare,dar acum cei 232 lei pe luna mi se par multi pt ca nu prea mai ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pfa mihaella23 mihaella23 buna ziua, cum as putea sa-mi platesc eu darile la stat pentru a avea vechime la pensie,cat este minimul care trebuie dat si cum se procedeaza? (vezi toată discuția)