avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare c/v concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare c/v concediu medical

Buna ziua,
Am o situatie cu care nu m-am intalnit pana acum si v-as ruga sa ma ajutati.Cu data de 01.10 am angajat o persoana cu domiciliul stabil in alt judet, care, cu aceeasi data mi-a adus concediu de sarcina si lauzie.De la care casa de sanatate recuperez c/v concediului medical?.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Negru Rodica , utilizator 19:35, 19 Octombrie 2013
De la casa de sanatate de care apartineti.

Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:
(3) Persoanele prevãzute la art. 5 lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt obligate sã depunã la casele de asigurãri de sãnãtate în a cãror razã administrativ-teritorialã îşi au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical însoţit de un centralizator al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 18, numai în condiţiile în care se solicitã restituirea sumelor reprezentând indemnizaţii plãtite asiguraţilor, care depãşesc suma contribuţiilor datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate. Exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurãri de sãnãtate şi în situaţia în care indemnizaţiile aferente se suportã integral de cãtre angajator, conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi în situaţia în care asiguratul nu îndeplineşte condiţiile prevãzute de lege pentru a beneficia de indemnizaţii.

OUG nr.158/2005:
ART. 5
Începând cu data intrãrii în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã, cota de contribuţie prevãzutã la art. 4 alin. (2) se datoreazã şi se achitã de cãtre:
a) angajatori pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
b) instituţia care administreazã bugetul asigurãrilor pentru şomaj pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. C;
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical, transmitere la casa de sanatate noiembriesm noiembriesm Buna ziua. La ce casa de sanatate se transmite concediul medical ? La cea unde are sediul social angajatorul sau la casa cu care are medicul incheiata ... (vezi toată discuția)
Concediu medical niko79 niko79 Buna ziua! Am un angajat cu concediu medical de 14 zile calendaristice, cod 01, platit cu 75%. Cum procedez cu exemplarul roz, il completez si-l mai depun ... (vezi toată discuția)
Angajator instiintare casa de sanatate persoane in concediu medical noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Ce casa de sanatate trebuie sa instiinteze angajatorul in situatia in care un salariat a prezentat un certificat de conc medical emis de un medic ... (vezi toată discuția)