avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi de difuzare in public ale desenelor animate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi de difuzare in public ale desenelor animate

Buna ziua,
un grup de oameni dintre care fac parte doreste sa organizeze o Gala a desenelor animate. Am vrea sa stim ce trebuie sa facem in ceea ce priveste drepturile de difuzare in public a acestora. Care este procedura?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 15:17, 27 Martie 2009
Din pacate este foarte sofisticat. Ma ocup in prezent de ceva cat de cat asemanator, oricum legat de difuzare de film. Trbeuie sa identificati la absolut fiecare desen animat cine este titularul drepturilor de difuzare si sa ii cereti un acord scris (pe e-mail daca este vorba de producatori/difuzori straini) iar daca vor dori sa va ceara bani vor putea face si acest lucru. Daca le explicati in adresa trimisa ca nu veti incasa bani din difuzare, este posibil ca majoritatea sa va dea acordul gratuit.

Daca organizati Gala fara a tine seama de drepturile de difuzare, va expuneti unor procese cu detinatorii drepturilor (in cazul in care acestia afla...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma germana nu imi mai raspunde la email-uri si nu achita factura. George_I George_I Un cetatean german care are o firma cu care vinde pe Amazon, mi-a cerut sa ii fac poze la mai multe produse. Mi-a trimis prin curier o cutie cu produse, fara ... (vezi toată discuția)
Caut avocat - drepturi de autor - aplicate la actori si dramaturgi malina22 malina22 Buna ziua, caut un avocat specializat in dreptul de proprietate intelectuala pentru un interviu care va aparea intr-o publicatie destinata actorilor si ... (vezi toată discuția)
Cum pot da in judecata un sait care imi publica imaginea fara sa-mi ceara acordul? ro22 ro22 cum pot da in judecata un cite care imi publica imaginea fara sa-mi ceara acordul? mentionez ca nu sunt persoana publica. (vezi toată discuția)