avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prces verbal comisie paritara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prces verbal comisie paritara

Buna ziua,
Procesul - verbal al comisiei paritare sindicat-patronat are valoare juridica, sau este obligatoriu sa se faca act aditional la contractul colectiv de munca?
In acest caz procesul - verbal se poate ataca in instanta?
Multumesc,
Procesul-verbal cuprinde unele drepturi acordate angajatilor (acordarea de grupe de munca intru-un procent stabilit de conducere si nu cel real).
Tatal meu are cerere aprobata de consiliul de administratie pentru grupa de munca 28 ani in procent de 75%, iar ulterior (3 luni) cererii aprobate a aparut acest proces verbal prin care i se acorda 14 ani cu 60%. Serviciul resurse umane al societatii invoca acest proces verbal si nu cererea aprobata de consiliul de administatie, fiind mult inainte de acest proces verbal. Serviciul resurse umane a intarziat foarte mult emiterea adeverintei pana dupa aparitia acestui proces verbal.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
catalin_007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 21 Octombrie 2013
Procesul-verbal are valoare juridica doar ca mijloc de proba.

Daca in cuprinsul acelui proces-verbal cuprinde modificari la ccm la care s-a ajuns de comun acord, atunci va trebui incheiat un act aditional la ccm care se va inregistra la institutiile abilitate.

Procesul-verbal pentru ce se doreste a fi atacat in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta conditii speciale catalin_007 catalin_007 Buna ziua, Ma numesc I.C. si as ramane indatorat daca m-ati lumina si pe mine intr-o problema legata de un drep al tatalui meu legat de o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Modificare clauze ccm t_zdru t_zdru comisia pariatara alcatuita din membrii ai partilor semnate ale CCM , are puterea de a emite decizii care sa modifice clauze ale CCM fara a fi declansate ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal stelach stelach Buna ziua o societate de contabilitate, care in baza contractului de prestari servicii contabile incheiat cu un client a efectuat si pina acum toate ... (vezi toată discuția)