avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibile probleme cu furnizor internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibile probleme cu furnizor internet

In urma cu ~10 luni am facut greseala sa sa trec la [ furnizor internet; televiziune]. Am vazut ca au pret mai mare pt aceleasi servicii cu ~30 ron in plus dar am zis ca merita tinand cont ca la atat ma uit si eu la televizor (la discovery). la inceput internetul a mers acceptabil, te puteai descurca cu el (e vorba de tot timpul minim 4 laptopuri + min. 3 smart-phoneuri conectate la net). De vre-o 3 luni incoace internetul imi merge in bataie de joc, au fost zile in care viteza pe direct nu prin router a fost de 10 Mb/s (in weekenduri in special cand e multa lume acasa si banuiesc ca le este aglomerata reteaua). In plus merge si in socuri, cate o cadere de o fractiune de secunda care nu se simte daca stai pe mess, facebook, diferite siteuri, dar daca faci streaming la un film de pe vre-un calculator pe televizor (si televizorul imi e legat la retea) atunci pica filmul si necesita de cele mai multe ori pt recunoastere restartul televizorului + calculatorului si de multe ori si a routerului. Am sesizat problema de nenumarate ori la relatii clienti au spus ca ei nu vad nici o sacadare, au facut un test de pe site-ul lor si le-a dat viteza ~90Mb/s. Intr-adevar in unele zile merge si cu aceasta viteza are zile mai bune, dar de obicei e deplorabil. Astazi la capatul rabdarilor m-am dus la biroul relatii clienti sa intreb pana cand mai am contract (eu stiam ca pana in 01.11.2013) si mi s-a raspuns ca mai am pana in 06.12.2013 deci inca o luna si ceva. I-am raspuns tipei de acolo ca eu atat nu mai pot sa stau,.... daca vor sa isi bata joc si eu nu o sa mai platesc si o sa reclam la OPC problema. Foarte impertinenta mi-a spus ca sunt liber sa fac ce vreau ei nu ii pasa . Am iesit afara am dat telefon la OPC-Cluj. Am spus problema mea si mi s-a raspuns in felul urmator: "Daca nu am beneficiat de ceva servicii pot renunta daca nu ei pot cere taxa de reziliere". Din pacate am constatat noua teapa care au inceput sa o dea firmele de net. Faptul ca beneficiez de 150 Mb/s e considerat serviciu viteza lor fara acel serviciu fiind de 100 Mb/s. Stiu ca de la 01.10.2013 a aparut o lege in care sa se ceara bancilor si diferitilor furnizori de servicii sa scoata taxele/clauzele ascunse din contracte, si ca acestea pot fi reclamate. Intrebarea mea este nu pot reclama ca clauza ascunsa deoarece nu mi se pare normal sa fie clauza ceva ce nu primesc. Cand am spus ca nu o sa mai platesc si le pun toata aparatura in brate. (reciver TV + telefon + reciver net) tipa mi-a spus pe acelasi ton impertinent "foarte bine le puteti aduce sau lasa in strada,.... noi nu o sa va dam nici un proces verbal de predare aparatura", deci cu alte cuvinte o sa ma acuze dupa si ca nu le-am predat sculele. Cum pot scapa de ei,.... sunt mai rau ca ciuma,.... stiu ca nu e mult o luna dar ce se intampla in tara asta e chiar bataie de joc,.... Chiar nu este vre-o chichita prin lege prin care sa ma scap.
P.S. 1 Mb/s e diferit de 1 MB/s. 10 Mb/s = 1.25MB/s
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Nerespectarea clauzelor contractuale,telekom romania roibu001 roibu001 Buna ziua, Mama mea are Servicii de Televiziune,Internet,Telefonie Mobila de la Telekom Romania problema este ca pe Contract este Scris ca are viteza de 12 MB ... (vezi toată discuția)
Providerul de internet limiteaza dreptul de utilizare RaDracones RaDracones Daca povestile si \"paranoia\" legate de providerii de internet care limiteaza, gestioneaza si urmaresc actiunile clientilor veneau in general din SUA si lumea ... (vezi toată discuția)
Ce avocat imi trebuie pentru a da in judecata firma de furnizare de internet (isp) pentru daune materiale Vlad N. Vlad N. Ce avocat imi trebuie pentru a da in judecata firma de furnizare internet cu probleme, care m-au mintit ani de zile ca problema e de la mine, pana ce am ... (vezi toată discuția)