avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce avocat imi trebuie pentru a da in judecata firma de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce avocat imi trebuie pentru a da in judecata firma de furnizare de internet (ISP) pentru daune materiale

Ce avocat imi trebuie pentru a da in judecata firma de furnizare internet cu probleme, care m-au mintit ani de zile ca problema e de la mine, pana ce am investit mii de euro in aparaturi, UPS pentru stabilizarea tensiunii, routere, programe de monitorizare profesionale, etc.

Am invatat in ultimele luni retelistica sa inteleg pe deplin cum functioneaza toata treaba, m-am consultat si cu profesionisti in domeniu, pentru ca nu mai rezistam sa astept si sa fiu mintit. Vina este doar din partea ISP-ului, in continuare serviciile pe care le ofera sunt execrabile.

Am pierdut 5 ani de munca din cauza lor, si as vrea sa cer daune materiale.

Sunt specializat pe editare foto/video, montaje, webdesign, am facut streaming, muzica si youtube cat timp locuiam in oras.
M-am mutat la cabana "in varf de munte" din necesitate, si in ultimii 5 ani nu am reusit sa castig nici un leu, din cauza ca nu aveam un internet stabil.

Se intrerupea conexiunea in momentul in care vorbeam cu un client si de 5 ori in 2 minute (auzeam un cuvant si 2 nu). Incercam sa ma joc niste jocuri online competitive la care eram extrem de bun, am participat si la campionate, si ma dadea afara din joc zilnic, de nenumarate ori, deci nu puteam face asta in mod profesionist.

Ce altceva puteam lucra in varf de munte cu calificarile mele?
Nu am diplome, insa am portofoliu. Am lucrat cu baruri, cluburi, etc. Faceam reviste publicitare, meniuri, afise publicitare pentru concerte, etc.

Am martori, de exemplu un coleg din fosta echipa de campionat care a venit in vacanta sa stea la mine la cabana, si ne pica netul la fiecare 5-10 minute cu o deconectare de pana la 1 minut.

Am strans dovezi, filmari detaliate cu problema, am facut un clip de 1 ora in care am vorbit despre problema, am emailuri de la ei in care mi-au aberat niste raspunsuri la care ar rade orice specialist.

M-am consultat cu un fost angajat al firmei, care a spus ca asa isi bate administratorul firmei joc de toti, ca e internet rural, si nu prea stiu cei de la tara cum trebuie sa fie internetul, deci nu prea are plangeri, si cand are, are o gura foarte mare si nu ai ce sa-i spui, ca mereu are o scuza si vina e "a ta".

Am apelat in general telefonic, am si cateva inregistrari dar nu stiu daca se pot lua in considerare in instanta.
Restul dovezilor sunt sub forma de conversatii prin email, la suportul tehnic, sau SMS la firma colaboratoare pentru suport tehnic (care e tot el), pe care o puteai contacta in afara orelor de lucru.

Vreau sa fiu despagubit pentru cei 5 ani de munca pierduti. Am mii de clipuri cu momente superbe de gaming, in care faceam niste chestii ce puteau ajunge virale, insa nu am fost in stare sa ma lansez ca si streamer in cauza ca nu aveam stabilitate la net.

De asemenea am bonuri de la routere schimbate, investitia de mii de euro pe care am facut-o pentru a detine un calculator performant pe care sa pot lucra, ca apoi sa nu pot face nimic.

Mentionez ca a fost 1 an de zile din cei 5 in care am prins perioade in care a functionat internetul bine (au schimbat aparatura in zona).
A fost apoi antena lovita de fulger, si au schimbat doar o parte, in loc sa refaca reteaua. De atunci am constant pierderi de pachete intre 7 si 14%, deconectari cu semnal mort de 30 secunde pana la 1 minut, destul de dese.
Administratorul a refuzat sub orice fel sa remedieze situatia, a recunoscut-o telefonic, dar atat. Apoi m-a amenintat sa dau joc videoclipul pe care l-am urcat ca si dovada (pentru el) ca sa vada cat de rau merge (era "unlisted" videoclipul deci doar el, care avea link putea sa il vada). Cand a vazut clipul, m-a amenintat cu tribunalul, zicand ca sa dau urgent jos acel videoclip ca am comis "un lucru ilegal" ca ii fac prejudicii si voi fi tras la raspundere.

Vreau un avocat care sa ma reprezinte contra 35% din banii pe care ii voi lua de pe el, ca sa ma asigur ca va fi o lupta din partea avocatului.

Ce tip de avocat imi trebuie?
De asemenea, sunt avocati specializati in IT sau ceva de genu?
Nu vreau sa am un avocat pe care sa-l "invarta" cum m-a "invartit" pe mine de m-a ametit.
Imi zicea ca e de la aparatura, ca de la eruptiile solare se intampla aceste intreruperi, de la ploaie, vant, orice interferente.

Daca era adevarat, nu as fi avut acel an in care mi-a mers internetul cum ar fi trebuit.
(de ce nu am facut bani atunci? pentru ca nu eram sigur ca voi avea internetul stabil, dupa atatia ani de bataie de joc, nu am vrut sa ma afisez cu servicii pe net, si sa risc sa intru in apel cu un client si sa-mi pice iar netul).


Buna ziua,

Aveti nevoie de un avocat specializat pe zona de drept civil, situatia dumneavoastra este situatia clasica de raspundere civila contractuala. Pentru partea de IT se va colabora cu o persoana specializata pe acest domeniu. In privinta propunerii dumneavoastra de onorariu, avocatii sunt obligati sa fixeze un onorariu fix, ceea ce doriti dumneavoastra, ca avocatul sa beneficieze doar de onorariul de succes nu se accepta sub imperiul legislatiei care guverneaza profesia de avocat.

Cu stima.
Aveti nevoie de un avocat specializat in civildoar ,onorariul de succes nu prezinta interes ,va garantez ca nu o sa gasiti doritori.Accidentele auto ,malpraxis,retrocedari sunt cauze care pot determina un av sa accepte un onorariu mai mic si un onorariu de succes,.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract orange Tudor Mincu Tudor Mincu Buna ziua, Am o problema cu Orange. In Decembrie 2009 am achizitionat un telefon Blackberry 8520 Curve de la ei, cu abonament de 20 de euro (TVA inclus). ... (vezi toată discuția)
Schimbare avocat andrea0810 andrea0810 Buna,. As putea schimba avocatul daca procesul este in desfasurare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Problema avocat offsetman offsetman Buna ziua, in urma unui litigiu de munca, am deschis proces impotriva unei firme la care am lucrat, am vorbit cu o avocata specializata in acest domeniu, mi-a ... (vezi toată discuția)