avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card salariu blocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card salariu blocat

Buna seara/ziua,
Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar cardul de salarii il am l banca Y. De ieri, banca Y mi-a blocat contul, iar la sucursala unde am incercat la bancomat sa scot bani, nu au putut sa imi comunice nici o data despre acest lucru.
Cui ma adresez ca sa aflu cum pot debloca acel cont de card? Daca nu am acces la acel cont, nici rata nu am cum sa o achit, chiar daca vreau.
Ce hartie a emis banca X catre banca Y si cum pot sa ies din cercul in care am intrat?
Este legal ca o banca sa imi blocheze 100% banii de salariu si sa nu am din ce trai?

Va multumesc pentru raspuns.

Va rog nu imi raspundeti ca trebuie sa achit ratele la credit.
singurul care va putea bloca contul este executorul ... in baza unui titlu executoriu ... banca nu are niciun drept ... o plangere penala ar indrepta lucrurile
Va rog sa ignorati postul scris de Theodora30, spre binele dvs :). Plangere penala impotriva a ce, domnule? Daca este contul blocat, inseamna ca a existat un titlu executor. Contul are voie sa fie blocat, indiferent daca e cont de salariu sau nu, in vreme ce din salariu nu se poate popri mai mult de 1/3. Prin urmare nu va veti trezi cu contul gol, atata ca nu aveti momentan acces la el. Duceti o adeverinta de la angajator cu salariul care se vireaza in acel cont. Banca va va debloca 2/3 din bani. Restul sumelor, atat din salariu, cat si din oricare alte surse care se vor varsa in acel cont, vor ramane blocate. Contestatia la executare se poate face in 15 zile de la comunicare executarea silita nu intra sub incidenta codului penal.
utilizatorul nu precizeaza, daca a fost notificat de catre banca sau executor, ci doar ca s-a trezit cu contul blocat ... nu i s-au oferit informatii, etc

in cazul contestatie la executare se iau in calcul 15 zile de la data la care persoana a luat la cunostinta de poprire (pt ca nu primit nicio notificare - din relatarile utilizatorului)

poprirea poate fi si de 1/2 in anumite situatii
Va multumesc pentru raspunsurile date.
Poate fi de 1/2 daca sunt mai multi creditori. Aici vorbim de un singur creditor. Bancile nu blocheaza conturi dupa bunul plac. Exista si in tara asta niste legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)