avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala PV

Tip solutie: Admite in parte plângerea
Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea contraven?ională formulată de petent. Dispune înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale aplicată prin procesul verbal seria....................cu sancţiunea avertismentului. Menţine măsura suspendării permisului pe o perioadă de 30 zile. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 21.10.2013.
Document: Hotarâre 21.10.2013

Buna seara!
Imi puteti spune si mie daca doresc sa depun apel ce am de facut?si unde trebuie depus?tot la judecatorie?daca depun apel trebuie sa predau permisul sau dupa ce trec 30 de zile,daca nu am depus apel doar atunci trebuie predat? va multumesc


Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 18:32, 22 Octombrie 2013
Art. 95 din OUG 195/2002 actualizata
(1) Incalcarea dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta, altele decat cele care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, constituie contraventie si se sanctioneaza cu avertisment ori cu amenda ca sanctiune principala si, dupa caz, cu una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la art. 96 alin. (2).
(2) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.
(4) Sanctiunile contraventionale prevazute la alin. (1) se stabilesc si se aplica contravenientilor, persoane fizice ori juridice.
Art. 96
(1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii altor fapte interzise de lege si se aplica prin acelasi proces-verbal prin care se aplica si sanctiunea principala a amenzii sau avertismentului.
(2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:
a)aplicarea punctelor de penalizare;
b)suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, pe timp limitat;
c)confiscarea bunurilor destinate savarsirii contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cursul zilei de ieri mi-a fost suspendat permisul ... Adriana_22 Adriana_22 Buna ziua! In cursul zilei de ieri mi-a fost suspendat permisul pentru o perioadă de 60 de zile pentru neacordare prioritate în sens giratoriu, drum cu doua ... (vezi toată discuția)