avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neachitarea ratelor la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neachitarea ratelor la banca

Buna ziua!
1.In situatia in care:
-am credit personal la banca (fara garantie);
-nu am trecut absolut nici un bun pe numele meu(masina, casa, electrocasnice, etc);
-nu sunt casatorit;
-nu am salariu in tara
-nu imi pot plati datoriile la banca,
ce mi se poate INTAMPLA?

2.Daca m-as casatori, sotia ar prelua datoriile mele la banca?

Astept cu nerabdare un raspuns. Multumesc anicipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:04, 22 Octombrie 2013
Bunurile si datoriile acumulate inainte de casatorie nu se preiau de catre sot. Daca nu platiti, banca poate icnepe procedura de executare silita. Ramane la latitudinea ei daca lasa datoria sa se prescrie, sau intrerupe termenul de prescriptie prin executare. Daca trec 3 ani dela ultima rata, sau de la data cand creditul a trecut inegral la scadenta, fara ca banca sau firma de recuperare sa faca nimic, datoria se prescrie. Daca insa, in interiorul celor 3 ani, se intrerupe termenul de prescriptie, puteti fi urmarit fara limita de timp, urmand ca in momentul in care veti ave abunuri, sauvenituri, acestea sa fie executate. De asemenea se apeleaza foarte mult la factorul psihologic, chiar dupa termenul de prescriptie, prin: scrisori, telefoane, vizite la domiciliu, promisiuni, amenintari, telefoane la vecini, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare credit fara garantie reala imobiliara 3BBB 3BBB Buna seara. Sotia (inainte de a ne casatori) a luat 3 credite garantate cu salariul din perioada respectiva. Intre timp, datorita crizei nu a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la ... Cosmin061980 Cosmin061980 Buna ziua, Prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la banca. am platit vreun an si apoi nu am mai putut face platile. Banca (cred ) a cerut ... (vezi toată discuția)