avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Insistente de plata din partea unei firme de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante

Buna ziua tuturor!

Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex.
Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. Acum, insa, au aparut si masina si apartament care, insa, e in dubla proprietate cu sotia si mai e si cu ipoteca de rang 1.
In cei 5 ani, in ciuda deselor telefoane si scrisori de amenintare cu actiuni in tribunal, nu am raspuns si nu am platit un sfant. Chiar credeam ca au renuntat definitiv. Saptamana trecuta, insa, am primit de la ei o carte postala(rosie) pe care scria doar sa sun urgent la un nr. de telefon, fara a preciza natura legaturii lor cu mine. Sigur, e vorba tot de datoria Connex.
Inteleg ca dupa 3 ani (de la ce anume?) datoria se prescrie, dar, daca e asa, de ce mai insista? Ce urmaresc?

Multumesc anticipat pentru raspuns! Mai am si alte intrebari, dar, momentan, atat! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 10:43, 28 Aprilie 2009
In termen de 3 ani de la scadenta facturii, aceasta se prescrie, daca creditorul nu a facut niciun act care sa intrerupa prescriptia inauntrul acestui termen.
ce urmaresc? Sa incaseze de la dumneavoastra aceasat creanta, ei au cumparat-o sau au primit-o gratis de la operatorul de telefonie si vor sa incaseze banii de la dumneavoastra. O zi buna!
Corect! Asa cum v-a spus si brom, termenul general de prescriere este de 3 ani daca in aceasta perioada creditorul nu a facut niciun act care sa intrerupa aceast termen.
Fireste scopul este de a recupera atat debitul datorat, cat si cheltuielile lor, facute cu acest prilej.
Nu urmaresc decat sa intrerupa respectivul termen de prescriptie, pentru a putea sa va urmareasca in continuare.

Succes!
Un act de intrerupere a prescrierii inseamna inaintarea mea in judecata sau mai sunt si alte metode de a intrerupe prescrierea?
De exemplu o notificare trimisa
Cu alte cuvinte, chiar si acum, ei ma mai pot da in judecata si isi mai pot recupera datoria de la mine? Creanta nu s-a prescris doar datorita faptului ca mi-au trimis notificari? Sau?
Inca ceva, exista posibilitatea ca ei sa fi aflat ca eu am achizitionat un apartament? Si cum ar afecta executarea silita faptul ca acesta e ipotecat in favoarea unei banci?

Multumesc si scuze pentru rafala de intrebari!
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
turgon, utilizator

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)