avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenþa judecãtoriei într-un litigiu având ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenþa judecãtoriei într-un litigiu având ca obiect recuperare taxã auto

Vreau sa deschid un proces civil impotriva admin. financiare pentru recuperarea taxei auto. Domiciliul meu (si al masinei) este intr-un judet, dar locuiesc impreuna cu familia si am locul de munca intr-un alt judet unde am viza flotanta. La ce judecatorie ma adresez?
Cel mai recent răspuns: vasea_13 , utilizator 05:25, 24 Noiembrie 2013
La sediul administratiei financiare pe care o chemati in judecata.
Chiar daca am viza, familia si locul de munca in alt judet? Distanta nu-mi permite
Daca deschid actiunea la judecatoria din judetul unde am viza de flotant si nu in judetul sediului adm. financiare, ce se intampla?
Judecătoria îşi va declina competenţa în favoarea tribunalului competent să soluţioneze cauza (judecătoriile nu judecă, în primă instanţă, litigii de contencios-administrativ).
Am inteles. In concluzie, trebuie sa merg in judetul de resedinta al adm. financiare sa deschid actiunea. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces doinatautan doinatautan Am intentat un proces în contencios administrativ, la tribunalul in raza căruia am domiciliul stabil. Eu, de fapt, locuiesc (cu viză de flotant) şi ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta ContSters33235 ContSters33235 Am solicitat printr-o actiune la Tribunal in contencios suspendarea unui act administrativ . Am obtinut o hotarare de suspendare , paratul face recurs la ... (vezi toată discuția)
Care poate fi soarta litigiului? smeagull smeagull Buna ziua, Angajatorul (societate comerciala cu capital integral privat) a fost actionat in judecata de salariat in contencios administrativ. Salariatul ... (vezi toată discuția)