avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii,somaj
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii,somaj

Buna ziua! Poate ma informeaza cineva...Incerc sa aflu cateva detalii privind calculul pensiilor,avantajele si dezavantajele perioadei de somaj. Am varsta de 57 ani si stagiu de cotizare 33 ani si 3 luni. Stagiul complet de cotizare este de 30 ani si 7 luni. Ma trimite in somaj.Avand in vedere ca cuantumul somajului este de trei ori mai mic decat salariul actual, va intreb in ce masura ma ajuta sau nu perioada de somaj la valoarea pensiei.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:48, 22 Octombrie 2013
Perioada de somaj va ajuta:
1-Va creste cat de putin,pensia.
2-Se va diminua penalizarea.

De ex:
Pentru 12 luni de somaj,penalizarea in cazul pensiei anticipate partiale va fi cu 9% mai mica.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata femei virginiadoina virginiadoina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea : cand pot solicita pensionarea anticipata, cu si fara penalizare. Sunt nascuta la data de 2 ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare bionela5 bionela5 Va rog as vrea sa stiu , la ce varsta pot iesi la pensie in urmatoarele conditii : sunt nascuta in 05.01.1962, am vechime in campul muncii 33 ani, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea obtine o pensie? doinitaostahie doinitaostahie am 52 ani si 3 luni,nu am nici un servici si am 25 ani vechime in campul muncii as dori sa stiu daca pot obtine o pensie anticipata neavand nici un venit de 2 ... (vezi toată discuția)