avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Ce trebuie sa fac sa ajung membru CCECAR?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Ce trebuie sa fac sa ajung membru CCECAR?

Buna ziua
ce trebuie sa faca un contabil autorizat sa devina membu CCECAR?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:14, 22 Octombrie 2013
Detalii gasiti aici
[ link extern ]
analici a scris:

Buna ziua
ce trebuie sa faca un contabil autorizat sa devina membu CCECAR?
Multumesc


Potrivit OG 65/1994:

Art. 3. - (1) Accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat se face pe bază de examen de admitere, la care să se obţină cel puţin media 7 şi minimum nota 6 la fiecare disciplină, efectuarea unui stagiu de 3 ani şi susţinerea unui examen de aptitudini la terminarea stagiului.
(11) La cerere se pot înscrie direct la stagiu absolvenţii cursurilor de master, organizate de facultăţile de profil, pe baza protocoalelor de echivalare a disciplinelor de la examenele de master cu cele de la examenul de admitere în profesie, încheiate de universităţi cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Art. 5. - Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la art. 3 pentru profesia de contabil autorizat persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are capacitate de exerciţiu deplină;
b) are studii medii cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului;
c) nu a suferit nicio condamnare, care, potrivit legislaţiei în vigoare, interzice dreptul de gestiune şi de administrare a societăţilor comerciale.


Aveti mai sus si linkul cu detalii in postarea anterioara.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ceccar Adry90ana Adry90ana Buna seara, Sunt studenta in ultimul an la CIG (contabilitate si informatica de gestiune), Univ. Cuza, Iasi. Ma tot gandec sa dau mai departe la master la ... (vezi toată discuția)
Legislatie mirelaisofia mirelaisofia Buna ziua, vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu expert contabil rox_ann07 rox_ann07 am terminat facultatea in stiinte economice specializarea management si as dori sa fiu expert contabil.....care ar fi procedura, trebuie sa dau vriun examen? ... (vezi toată discuția)