avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se intampla cu actiunile mele detinute la o firma ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se intampla cu actiunile mele detinute la o firma care a intrat in insolventa?

Detin niste actiuni la o firma (hotel), mentionez ca actiunile au fost cumparate de foarte multi ani, momentan am vazut ca firma este in insolventa, si monetan imobilul este deschis dar este alta firma cu acelasi nume+inca un nume.Intrebarea mea este ce se intampla cu actiunile mele?Nu mai au nici o valoare?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:37, 23 Octombrie 2013
Daca societatea este in faliment, dvs. ca actionar, sunteti parte la pierderea suferita de aceasta.
Teoretic, daca in urma lichidarii sumele obtinute acopera datoriile, ceea ce ramane nedistribuit revine actionarilor conform procentului detinut din societate.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment firma hingheru hingheru Am o firma X si detin un magazin (cladirea este pusa gaj la banca ) am facut o noua firma(alt actionar,eu nu apar in firma) pe firma X am credite la ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)