Am înregistrat la ORDA un proiect științific depus pentru finanțare din fonduri UE in numele unei instituții publice. Acesta a obținut finanțarea si se implementeaza.. Proiectul a fost scris de mine deși nu aveam in fisa postului astfel de atribuții. Am înregistrat la ORDA , creatia pe numele meu, iar ulterior la cererea instituției ORDA a anulat înregistrarea invocând art 44 alin 1 din legea 8/1996 si un articol din contractul de finanțare in carea se precizează ca drepturile de proprietate intelectuala si industrială privind rezultatele proiectului aparțin instituției. Precizez ca contractul de finanțare este încheiat intre instituție si un tert . Întrebările mele sunt: Cine deține drepturile de autor, eu sau instituția? ORDA a procedat corect anuland înregistrarea? Pot sa actionez instituția pentru recunoasterea dreptului de autor asupra creatiei si eventual despăgubiri pentru utilizarea operei?
Act aditional cim
iulian901
Buna ziua,
Lucrez la o firma unde lucrez ca si inginer de retea de calculatoare (ma ocup de toate calculatoarele/serverele si partea de retea).
Recent mi s-a ... (vezi toată discuția)