avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Am înregistrat la ORDA un proiect științific depus pentru finanțare din fonduri UE in numele unei instituții publice. Acesta a obținut finanțarea si se implementeaza.. Proiectul a fost scris de mine deși nu aveam in fisa postului astfel de atribuții. Am înregistrat la ORDA , creatia pe numele meu, iar ulterior la cererea instituției ORDA a anulat înregistrarea invocând art 44 alin 1 din legea 8/1996 si un articol din contractul de finanțare in carea se precizează ca drepturile de proprietate intelectuala si industrială privind rezultatele proiectului aparțin instituției. Precizez ca contractul de finanțare este încheiat intre instituție si un tert . Întrebările mele sunt: Cine deține drepturile de autor, eu sau instituția? ORDA a procedat corect anuland înregistrarea? Pot sa actionez instituția pentru recunoasterea dreptului de autor asupra creatiei si eventual despăgubiri pentru utilizarea operei?

Alte discuții în legătură

Proiect animat, legalizare și drepturi de autor timeeab timeeab Bună seara! Am un proiect animat la care lucrez de 3 ani, iar de curând am pregătit o bandă desenată pentru lansarea lui. Tot este conceput până acum ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor film Cornelissa Cornelissa Ce ar mai trebui facut pentru un film documentar creat de un amator, si înregistrat la ORDA, atata vreme cât aceasta înregistrare nu e constitutiva de ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim iulian901 iulian901 Buna ziua, Lucrez la o firma unde lucrez ca si inginer de retea de calculatoare (ma ocup de toate calculatoarele/serverele si partea de retea). Recent mi s-a ... (vezi toată discuția)