avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urma cu cainele este proba?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urma cu cainele este proba?

Daca un infractor a fost prins cu ajutorul unui caine de politie, prin miros este proba?

Am inteles ca acel caine avea ceva certificat?!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:16, 24 Octombrie 2013
Hilara intrebarea dvs
Are o anumita relevanta modalitatea de identificare a infractorului,prioritatea autoritatilor si a partii vatamate este ca acesta sa fie prins
Una dintre metodele des uzitate o constituie folosirea cainilor de urma special instruiti
Ce să fie probă, stimate user, faptul că infractorul a fost prins? Dacă a fost prins, indiferent prin ce mijloace, ca urmare a comiterii unei fapte penale, a unei infracțiuni, și ca urmare a existenței unor indicii ale comiterii acelei fapte de către cel urmărit, este în regulă. Probele și mijlocaele de probă sunt prevăzute de codul de procedură penală, iar prinderea unui infractor nu este decât un fapt, unul realizat pentru demersul de tragere la răspundere a infractorului, conform vinovăției acestuia.
Da, prinderea infractorului nu tine de domeniul probelor.
Cainii au mirosul foarte fin si poate descoperi infractorii.
Prin simplul fapt de a fi fost prins nu se intelege o proba. Probele trebuie sa fie amprente, imagini video, ADN, posesia de lucruri furate, etc. Daca identificarea in baza mirosului poate constitui proba in instanta depinde de conditiile in care a fost executata proba, de ex. cainele trebuie sa aleaga din 10 probe pe cea corespunzatoare mirosului, fara ca cel care dirijeaza cainele sa cunoasca care este proba incriminanta pentru suspectul cercetat.
Poi, e vorba de o vatamare corporala. Am fugit, m-am ascuns in curtea unor case (sunt unele case care au curte comuna, 10-20 case inauntru) si m-a prins cainele....

este proba? ca eu am declarat ca nu am nici o legatura...

masina politiei a trecut fix pe langa, dar a venit cainele din urma :| (era insotit de la mare distanta de 1 politist si 2 jadarmi)

Alte discuții în legătură

Cat timp dureaza ca un dosar de la parchet sa intre pe rol? andreeapurcarea andreeapurcarea O persoana a fost violata,pt a savarsi aceasta infractiune inculpatul a mai savarsit si alte infractiuni:violare de domiciliu,amenintare.La faza locului a ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost sparta casa.cat poate dura ancheta? vijai123 vijai123 in jiua de 25 decembrie, casa mea a fost sparta. mi au luat o suma mare de bani, iar de bijuterii si eletronica nu s-au atins. Acum cuntem in 25 ianuare a ... (vezi toată discuția)
Spargere casa laur81 laur81 Buna ziua Acum 2 saptamani unui prieten i s-a spart casa de vacanta si i s-au furat bunuri in valoare de 2000lei. De atunci politistii inca nu stiu cine-s ... (vezi toată discuția)