avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectarea declaratiei 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectarea declaratiei 300

Buna dimineata!
Tin contabilitatea la o firma cu TVA la trimestru si de la infiintare pana in prezent am inregistrat doar TVA de recuperat. La sfarsitul lunii 09. 2013 am constatat o diferenta de 20 lei in plus din 2012 si o diferenta de 300 lei tot in plus din luna 06.2013. Cum pot corecta aceste greseli? Depun o rectificativa, dar am inteles ca nu se depune rectificativa la D 300, sau depun o declaratie cu sumele corecte pe 09.2013, dar in acest caz trebuie sa preiau o suma mai mare a TVA-ului cu aceasta diferenta din D 300 a lunii 06.2013. Cum este corect?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 19:24, 29 Octombrie 2013
Nu exista rectificativa la declaratia 300 ci se completeaza o cerere de corectare a erorilor materiale care se depune la registratura impreuna cu copia decontului gresit + o declaratie pe propria raspundere a administratorului societatii
Buna seara,

In primul rand ar trebui sa identificati de unde provin diferentele si mai apoi sa decideti daca este cazul sa dpuneti cererea de corectie(daca chair sunt erori materiale), sau sa preluati pe coloanele de regularizari din deconturile urmatoare diferentele constatate.

Numai bine
In 300 exista rand de regularizari. O sa va vina penalitati daca aveti de plata suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)
Depunere tva rectificat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ptr rectificare TVA depun decontul rectificat on line , sau trebuie mers la finante cu toata documentatia care a dus la ... (vezi toată discuția)
Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)