avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rectificativa la decont 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rectificativa la decont 300

Buna ziua,

Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA rectificativ pe luna octomabrie. Firma este platitoare de tva lunar.. Dar stiu ca nu se poate sa fac rectificativa la 300 si acum cand depun 394 corect nu o sa mai bata cu decontul. Ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 11:45, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Aveti doua posibilitati:

-depuneti cerere de indreptare erori materiale la registratura ANAF in care ii rugati sa rectifice la nivel de luna octombrie decontul de tva.
Faceti un tabel cu coloana 1 declarat si coloana 2 rectificat, plus declaratie ca nu aveti control.
De asemenea atasati decontul 300 vechi declarat si cel nou rectificat.
Dupa ce analizeaza si va aproba, se emite o decizie ce va va permite sa includeti in decontul de tva al perioadei urmatoare, la randul de regularizari acea diferenta

-treceti direct suma la randul de regularizari in decontul lunii urmatoare, in fond decl 394 e doar informativa.
multumesc....o sa trec suma la rd de regularizari in decontul urmator...sper sa nu se sesizeze neconcordantele care o sa fie intre d 394 si decont 300 pe luna octombrie pana luna viitoare.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
ionela11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Decl 300 Amrinela Amrinela Buna, in luna ian.2012 am transmis eronat D300, am omis sa completez randul 17.1 si 27.1 si nu am corelatie cu D394, cum pot corecta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Corectarea declaratiei 300 claudana claudana Buna dimineata! Tin contabilitatea la o firma cu TVA la trimestru si de la infiintare pana in prezent am inregistrat doar TVA de recuperat. La sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)