avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma regim TAXI ; SRL/PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma regim TAXI ; SRL/PFA

Problema mea este simpla...vreau sa infiintez o firma cu domeniul de activitate transport in regim TAXI ,ceea ce implica, bineinteles , obtinerea unei autorizatii ( licenta ) TAXI , dar am o mica dilema . Ce este mai bine sa fac pentru asta...o firma SRL sau PFA ? Ce implica una fata de alta..?
Ma refer :
1). SRL-ul implica administrator ( eu ) ,contabil ( colaborare cu firma de contabilitate sau angajat contabil ) . Mai trebuie cumva si cursuri de specializare separat de atestatul de taximetrist ? Nu cunosc ce implica un SRL in domeniu.
2). PFA-ul , care solicita o contabilitate simpla..., dar fara a putea , ulterior, sa instrainez licenta sau spre vanzare firma !
Eu as inclina spre SRL, fiindca as avea mai multe obtiuni...dar poate-mi dati cateva sfaturi in problema mea....SRL / PFA ?
Trebuie sa dau drumul actelor necesare infiintarii si nu stiu ce este mai bine sa fac .
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
kib, utilizator
Cel mai recent răspuns: username88 , utilizator 17:02, 11 Septembrie 2018
Bună ziua.. Am și eu o întrebare.. Am un Logan 2005 benzină 1.6 ac geamuri electrice fata servo direcție.. Doriți să închiriați??? Va mulțumesc
Daca aveti PFA, I.I puteti face taximetrie doar cu un singur autovehicul. In cazul in care doriti mai multe autovehicule indreptati-va catre AF sau SRL
Buna ziua. Se poate autoriza de catre o primarie, o firma de transport persoane in regim de taxi daca la nivelul localitatii respective nu exista dispecerat?
Adica mai concret, se poate autoriza o firma de taxi daca nu exista dispecerat?
Multumesc
Dispeceratul este obligatoriu doar atunci cand in localitaeta respectiva numarul total al autorizatiilor taxi depaseste 100

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut cu respect ! de curand am cumparat o masina taxi cu ... Adrian2626 Adrian2626 Va salut cu respect ! De curand am cumparat o masina taxi cu tot cu loc la primarie (adica cu licenta /autorizatie ). Am infintat un srl , masina am trecuto ... (vezi toată discuția)
Pot sau nu pot ca pfa taxi sa angajez terte persoane mociandor mociandor DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA . (vezi toată discuția)
Pfa cu adaugare cod caen asigurari 19daNA 19daNA Daca faceti PFA cu cod CAEN 4932 - transporturi cu taxiuri, trebuie sa aveti obligatoriu atestat de taximetrist, altfel nu se poate. SRL-ul cu acest obiect ... (vezi toată discuția)