avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pensiune Turism cu investitii de la terti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pensiune Turism cu investitii de la terti

Buna ziua,
Ma numesc Cristian Nicolae, am terminat Facultatea de economie a comertului, turismului si serviciilor in 2007, timp in care, pana in prezent lucrez ca director economic la un srl.
Sunt un membru relativ nou pe forum, cu toate ca il urmaresc de cativa ani si as dori sa deschid un subiect , spun eu, un pic mai delicat.

Doresc sa imi deschid o afacere in domeniul turismului, mai precis o pensiune turistica + cel putin 10 cabanute individuale, asemeni satelor de vacanta.
Pensiunea turistica va avea cel putin 3 margarete, sistemul de incalzire va fi ajutat de proiectul cu panouri fotovoltaice atat pentru pensiune cat si pentru fiecare cabanuta familiala in parte.
Mentionez ca detin terenul (aprox. 5000mp) intr-o zona in Muntii Apuseni, cu numeroase atractii turistice: cascade, lacuri, grote, Pietrele Albe, paduri linistitoare si aer curat pretutindeni.

Acum, of-ul meu cel mare e ca inca nu detin toata suma de a deschide aceasta afacere, iar pentru fondurile europene e mare bataie de cap si riscul ca proiectul sa nu iti fie aprobat (timp de un an de zile poti lucra la acte si degeaba, stiu sursa sigura un prieten cam in acelasi caz ca al meu).
Asa ca mi-a venit ideea de a strange o parte din fonduri de la terti (persoane fizice) care vor sa investeasca o suma de bani (sa spunem 100-200 de lei lunar) timp de o anumita perioada (sa zicem 1 an de zile) pana se obtine suma de care am eu nevoie pentru a implementa acest proiect.
M-am gandit, cu aceste persoane sa inchei un contract prin care sa le asigur ca timp de 10 ani, dupa implementarea proiectului, vor incasa un anumit procent din profit (sa zicem 50% la toti investitorii pe fiecare luna sau un fel de dividende anuale).
Problemele sunt urmatoarele:
- ce fel de contract sa inchei cu aceste persoane fizice, in cazul in care si eu sunt o persoana fizica;
- ce conditii sa pun in contract referitoare la remuneratia acestui serviciu de investitie, bineinteles sa faca referire la profitul pensiunii turistice, adica ce cota parte, pe ce perioada sau cum ar fi mai bine (aici stiu ca sunt mai multi factori implicati si ca e mai mult de discutat, dar va stau la dispozitie)
- pentru perioada de strangere a fondurilor va trebui sa imi infiintez un srl sau pot incheia un contract civil ca si persoana fizica si apoi sa il transfer in momentul cand dau drumul la pensiune?

Mentiuni:
- interesul meu e ca acest proiect sa aiba succes, asa ca metodele de marketing si promovare vor fi prioritare si voi cauta toate canalele de publicitate pentru dezvoltarea imaginii respectivei pensiuni.
- concurenta in zona respectiva, inca nu este atat de puternica si mai ales este aproape de zero la proiectul pe care vreau sa il implementez.
- terenul este total intravilan si se poate construi, iar constructiile unitatilor de cazare vor fi din lemn, mai putin fundatia.
- pe teren exista un parau care trece prin fata terenului, un deal impadurit pe alocuri si peisaje foarte frumoase ceea ce imi ofera un mare ATU fata de concurentii deja existenti.
- zona este declarata zona turistica si are un caracter rural turistic in plina dezvoltare;
- dupa cum am spus va fi implementat si un proiect fotovoltaic pentru incalzire din sursa solara atat pentru apa cat si pentru a mentine unitatile de cazare calde;
- caldura se va asigura prin panouri radiante cu ioni negativi, special pentru a elimina mirosurile neplacute de combustibil ars, pentru a proteja mediul, pentru a evita ocuparea spatiilor cu calorifere si respectiv centrale pe lemne sau gaz daunatoare corpului omenesc. Va fi un proiect "verde", "ecologic" ce va dori in primul rand protejarea naturii.
- asezarea va avea diverse elemente de natura rustica ca vor avea ca scop eliminarea stresului turistilor, va da un aspect linistitor de parte de agitatia marilor metropole.

Astept un raspuns juridic din punct de vedere legal pentru a porni aceasta afacere.

Cu stima,
Cristian

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile natalyn natalyn sunt persoana fizica si as dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile pentru costruirea unei pensiuni in zona rurala si cum sa ... (vezi toată discuția)
Cerere informatii infiintare pensiune turistica cu fonduri nerambursabile, bugi bugi As dori informatii concrete, oficiale cu privire la posibilitatea infiintarii unei pensiuni turistice in mediul rural din fonduri nerambursabile. Va explic, am ... (vezi toată discuția)
Societate turism IancuMario IancuMario Bună seara, Încep prin a spune ca sunt absolut nou în acest domeniu cu experiență 0. Dețin un teren de aproximativ 500 de metri pătrați în Eforie ... (vezi toată discuția)