avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, am urmarit cateva discutii aici si am observat ca sunt multe informatii utile....dar inca mai am o nedumerire, asa camai bine incep cu inceputul:
Eu si sotul meu ne-am despartit in luna aprilie anul acesta, cand fetita noastra avea 3 luni, nu a mai mers...el ramasese fara serviciu, nu avea de gand sa isi caute de lucru.....afacerea pe care o incepuse a abandonat-o...bani nu aveam nici macar de chirie sau de lapte pt copil.....nu am mai suportat si i-am spus ca are de ales intre noi si...nimic...a preferat sa plece si sa ma lase pe mine fara nimic..sau mai bine zis cu destule (chirie, intretinere neplatite, frigider gol, datorii, copil de crescut, rate). OK am zis a plecat sa fie bine plecat....a promis ca imediat ce isi va reveni financiar ne va ajuta (de parca pana atunci copilul nu creste, nu mananca, nu are nevoi), nu a vrut sa mai vorbeasca cu mine o bucata de vreme...2 luni si putin...dupa acest timp a venit sa ne vada, i-a cumparat fetei cateva lucruri: pampersi, servetele umede, cereale, jucarii, ceva de imbracat, fructe. Treaba asta a durat o luna jumate 2 luni cel mult. Acum iar nu a mai venit sa o vada...are tot 2 luni...nu raspunde la telefon, si-a schimbat numarul de telefon...nu il gasesc nicaieri. Am renuntat la ajutorul lui....M-am mutat din apartamentul in care locuiam impreuna pt ca nu imi puteam permite sa platesc intretinerea si chiria....m-am mutat intr-o garsoniera mai aproape de parintii mei...ca sa ma poata ajuta pentru ca indemnizatia si alocatia abia imi ajung pt strictul necesar, facand economie la sange. In timpul in care ne-a vizitat am vorbit despre o pensie alimentara pentru copil....a promis o suma minima de 250 lei pe care nu am vazut-o niciodata. Asta e situatia familiala. Acum eu vreau sa pun punct definitiv relatiei si sa intentez divort si nu stiu cum sa fac asta. El are doua rate la banca pe care nu le plateste (ambele sunt pe numelel lui, una din ele fiind facuta in timpul casatoriei), deja este introdus in biroul de credite, este in baza firmelor de recuparare ale bancilor, impozitul la fisc e neplatit....si imi este teama sa nu imi fie oprita indemnizatia si alocatia ...pt datoriile astea...Creditul este destul de mare, 7000 euro, facut pe 7 ani, din care s-au scurs abia 2 ani. Nu vreau sa il platesc eu....pt ca la drept vorbind nu am beneficiat de absolut nimic de pe urma acestui credit (facut pt infiintarea societatii si pt achizitionarea masinii), am lucrat in continuare....aveam 3 jobu-ri si cand eram insarcinata (nu neaparat legal), iar masina era pentru confortul propriu.
Aceasta este povestea, iar intrebarea care ma macina este: Cum sa divortez in asa fel incat eu si fata sa nu fim afectate de executori si de datoriile lui? Eu m-am gandit sa invoc parasirea familiei, tin sa mentionez ca de cate ori deschideam discutia despre divort.....nu dorea sa vorbeasca Nu stiu nici cum se procedeaza.....unde trebuie sa merg, ce sa fac, cum sa formulez cererea? Nu stiu nimic despre lucrurile astea...stiu doar ca vreau sa se termine odata, sa plateasca pensie alimentara si sa isi achite datoriile.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:47, 24 Octombrie 2013
Prima data va tb sa mergeti la un mediator.

Apoi veti depune actiunea in instanta, actiune care va avea ca obiect divortul si custodia copilului, locuinta acestuia, pensia de intretinere.

Abia dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort veti putea introduce o actiune de partaj, daca acest lucru va este favorabil.

Indemnizatia si alocatia nu pot fi poprite.

Insa tremenul pt care incasati aceste venituri va trece si - din momentul cand va veti angaja - s-ar putea sa va treziti cu o poprire pt creditul facut in timpul casatoriei.

In cazul partajului dintre fostii soti se impart atata bunurile, cat si datoriile.
Cu privire la cheltuieli, nu inteleg de ce ati ales laptele praf, ca-i mai scump decat cel de san, va costa cateva sute de lei bune.
Revin, ca nu-i esential asta.

Intai ar trebui sa-l gasiti; nu-l gasiti, vorbiti cu o ruda, cu sora lui, cu parintii si dati-i un termen: daca in 30 de zile nu se prezinta sa divortati, incepeti demersuri. Asa, poate ajungeti la notar, totul e mai scurt si la obiect.

Totusi, referitor la partaj, ca aia va doare, nu stiu cat de mult va ajuta divortul si nici partajul, pentru asta trebuie vazute actele cu banca. Sa scapati de ele, slabe sanse. Totusi, depinde de starea firmei, de a masinii, poate se mai recupereaza ceva din active.
Multumesc pentru raspuns....in privinta partajului nu stiu ce sa spun ca in afara de o masina nu avem ce sa impartim....si nu vreau nimic de la el....nu vreau partaj...sa ramana cu tot.....sa ii plateasca copilului pensie alimentara si gata. Laptele praf nu a fost o alegere a fost o necesitate...eu aveam laptele prea slab....nu ma alimentam corespunzator, copilul nu se satura, nu lua in greutate oricat m-am chinuit sa ii dau san nu s-a putut. Si pana am primit lapte praf de la primarie a durat cateva luni (1 luna a mancat sa+1 luna pana s-a convins doctorita ca are nevoie de lapte praf+1 luna am asteptat ca nu aveau cei de la primarie lapte si abia la 4 luni am primit laptele), pana atunci am cumparat ca nu am avut incotro. Voi vedea ce voi face....nici rudele lor nu vorbesc...ii sun si imi spun ca nu se baga, ca e treaba noastra si tot asa....socrul meu nu a vazut copilul decat o singura data in 9 luni iar soacra mea de la 2 luni nu s-a mai interesat de soarta ei....Pacat ca a fost un copil dorit, un copil nascut dupa 7 ani de casnicie.
are doua rate la banca pe care nu le plateste (ambele sunt pe numelel lui, una din ele fiind facuta in timpul casatoriei), deja este introdus in biroul de credite, este in baza firmelor de recuparare ale bancilor, impozitul la fisc e neplatit....si imi este teama sa nu imi fie oprita indemnizatia si alocatia ...pt datoriile astea...Creditul este destul de mare, 7000 euro, facut pe 7 ani, din care s-au scurs abia 2 ani. Nu vreau sa il platesc eu....pt ca la drept vorbind nu am beneficiat de absolut nimic de pe urma acestui credit (facut pt infiintarea societatii si pt achizitionarea masinii)



Primul credit nu va intereseaza ca e o datorie proprie a lui.
Al doilea credit, chiar daca e din timpul casatoriei nu e musai sa fie o datorie comuna. Deocamdata el raspunde pt ea. Ca sa raspundeti si dvs, banca va trebui sa va actioneze in judecata pt a cere sa se constate ca e o datorie comuna a sotilor, asta pt ca dvs nu aveti contract cu banca, nu va pot executa direct.
Daca sotul e dispus ( cand veti da de el si daca ajungeti sa si comunicati) aduceti-l la notar sa faceti partajul masinii, sa o ia el si sa ia si creditul aferent in lotul lui.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datorii Crown Crown Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti. Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort ioana paun ioana paun La cat timp dupa pronuntarea divortului - decizie definitiva si irevocabila se poate deschide partajul? Exista cumva si un termen limita de deschidere a ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, Imi este tare greu sa va scriu. Nu credeam sa ajung niciodata aici. Sunt casatorita de 3 ani si imi cunosc sotul de 5 ani. L am iubit din prima ... (vezi toată discuția)