avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana de 68 de ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana de 68 de ani

Buna ziua,

am un angajat in varsta de 68 de ani ,nu vine din somaj,nu are pensie de boala.Vreau sa-l angajez si persoana ma intreaba daca are ceva reducere la contributiile datorate statului "pentru ca am peste 65 de ani".Va fi angajat perioada determinata de 4 luni.Eventual am eu ca si angajator ceva facilitati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 24 Octombrie 2013
Persoana este pensionara pentru limita de varsta ?
Daca da, nu veti datora contributia de somaj.
Consultati si :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns!
Angajatul e pensionar dar e cetatean englez.Banuiesc ca nu se poate cu actele de acolo sa faca ceva la somaj aici.
Am sa-mi permit o ultima intrebare daca se poate:dupa 4 luni cand incetez CIM-ul el va pleca inapoi in UK.Trebuie sa-i dau ceva act,formular etc care arata plata contributiilor aici in Romania?Ma gandeam ,se poate cumula pensia platita aici cu cea de acolo?Are salar foarte mare,sumele sunt consistente.Multumesc anticipat!!!
Va trebui sa solicite formularul U2 (fostul formular E 303), adică autorizaţia de a exporta indemnizaţia de şomaj, emisă de oficiul de ocupare a forţei de muncă din ţara de origine.
Ma scuzati dar nu am inteles :( .Doar indemnizatia de somaj se exporta nu si pensia platita in Romania sa fie exportata in UK?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
mircea_arj, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie din uk Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in cazul persoanelor cu cetatenie romana care sunt angajate de catre un angajator din UK si unde plateste si contributia la pensie, cum pot acestia ... (vezi toată discuția)
Transferare vechime munca cipru in romania. dbcyprus dbcyprus Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Muncesc de aproape 3 ani in Cipru, cu contract de munca legal, in acest timp fiind platite asigurarile ... (vezi toată discuția)