avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare pensie din UK
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare pensie din UK

Buna ziua,
in cazul persoanelor cu cetatenie romana care sunt angajate de catre un angajator din UK si unde plateste si contributia la pensie, cum pot acestia sa transfere aceste contributii platite in UK (din partea angajatorului cat si din partea anagajatului) la casa de pensii din Romania? ce procedure exista? la ce institutii sa se adreseze?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 7 August 2014
1. Nu se face transferul de contributii dintr-o tara in alta.

2. Stagiile de cotizare realizate in tarile UE sunt luate in calcul de fiecare tara atunci cand solicitati pensie din statul respectiv.

3. Dvs. veti primi pensie si din UK si din Romania atunci cand indepliniti conditiile cerute de legile din fiecara tara in parte.

4. - In Romania mergeti la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul si solicitati sa completati formularul E207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".
- Formularul il lasati la Casa de Pensii care se va ocupa de trimitea lui in UK si de primirea confirmarii de acolo.

5. La fel veti proceda si cand veti indeplini conditiile de a beneficia de pensie din UK (veti completa acolo forumularul E207).
buna ziua,
deci pensia ce revine asiguratului-aferenta perioadei in care a contribuit n UK- se va primi intr-un cont de GBP deschis in Romania? se poate opta pentru a nu se plati contributia in Uk si a se plati casei nationale de pensii din Romania pe perioada in care persoana este angajata a unei firme in UK?
multumesc anticipat
Pentru veniturile obtinute in UK platiti contributiile acolo, nu in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de asigurari sociale platite in alta tara membra ue aprov1961 aprov1961 Am 26 de ani lucrati in Romania si voi lucra in alta tara membra UE (Belgia) cu contract de munca acolo.Deci voi cotiza acolo. Ce se va intampla cu contributia ... (vezi toată discuția)
Pensie Lucica60 Lucica60 Lucrez in Italiacu contract de munca, platesc contributii, insa as vrea sa ma intorc acasa ; as dori sa stiu ce documente trebuie sa cer pentru a-mi adauga ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana de 68 de ani mircea_arj mircea_arj Buna ziua, am un angajat in varsta de 68 de ani ,nu vine din somaj,nu are pensie de boala.Vreau sa-l angajez si persoana ma intreaba daca are ceva reducere ... (vezi toată discuția)