avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducere si legalizare acte studii
Discuție deschisă în Traduceri

Traducere si legalizare acte studii

care este calea de urmat in vederea traducerii si legalizarii actelor de studii superioare emise in Romania? procedura de traducere si legalizare poate fi efectuata de o alta persoana, in conditiile in care titularul documentelor este plecat din tara? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:47, 24 Octombrie 2013
Actele de studii trebuie vizate de Ministerul Educatiei, apostilate, traduse si legalizate in intregime de un traducator autorizat si legalizate la notar.
Procedurile de vizare pot fi realizate fara procura de sot, sotie sau rude de gradul 1, in caz contrar este nevoie de procura.
Pentru aplicarea vizei pe actele de studii, aveti detalii in linkul urmator: [ link extern ]
Apostilarea documentelor dupa ce au fost vizate, se obtine in baza unei procuri. Detalii aplicare apostila:
[ link extern ]
Pentru traducere si legalizare nu este nevoie de procura dar daca tot faceti pentru celelalte proceduri, puteti include in procura si acest demers.
L.C.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea apostilei pe diplome de studiu traduse în limba italianã - cum se procedeazã legal? Mychaela24 Mychaela24 Vreau sa traduc si sa legalizez 5 diplome de studii cum se procedeaza exact? Am fost la inspectoratul scolar de asemenea la Prefectura pentru Apostila, am fost ... (vezi toată discuția)
Acte romanesti necesare pentru visa imigrare sua kouliscon kouliscon Buna ziua, As dori sa stiu daca actele in limba romana necesare pentru viza de emigrare in US ca si sotia unui cetatean American(certificat de ... (vezi toată discuția)
Apostila de la haga lhuana lhuana Buna!Sunt studenta la facultatea de litere anul 1 si as vrea ca in viitor sa imbratisez meseria de translator dar am o singura nelamurire, pentru a legaliza ... (vezi toată discuția)